Kortársaink táncolnak

A balettparódiától a csak felnőtteknek szóló, erotikával és vággyal teli mágikus álom történetéig, klasszikustól kortárs táncig, pokolbéli mesétől árnyjátékig sokféle előadás lesz a Budapest Táncfesztivál hat tavaszi estéjén.

Április 29. a tánc világnapja. Ehhez kapcsolódik a Budapesti Táncfesztivál, amelyet a Torinóból érkező Compagnia EgriBiancoDanza nyit meg. A fesztivál hat napján a többi között a Badora Társulat, a Bozsik Yvette Társulat, a több mint hatvanéves cseh South Bohemian Ballet és a Ballet Prague Junior is szerepel. Láthatják Frenák Pál társulatát és egy egyszeri produkciót: a Double Bill – Két együttes egy színpadont. Ezen az esten Jónás Zsuzsa Limit Way és a Budapest Táncszínház Sec című koreográfiája kerül színpadra.

A magyar származású Susanna Egri vezette Com pa gnia EgriBiancoDanza három darabból álló esttel jön el. Az első rész, melynek zenéjét Arvo Pärt kortárs észt zeneszerző írta, a béke keresését járja körül. A Les Noces egy házasságra kényszerített pár szorongását mutatja be Stravinsky zenéjére, az Amor di Mundo a közelmúltban elhunyt világhírű énekesnő, Cesaria Evora dalaira épül.

Barta Dóra Badora Társulata a Rómeó és Júliával szerepel. A Gangaray Dance Company Mein Kleiner Blumengarten című előadása balettparódia. Hámor József koreográfust a klasszikus balett által használt gesztusok, pózok, kifejezőeszközök érdekelték, kíváncsi volt,mennyire vegyíthetők a kortárs táncra jellemző technikákkal. Látható lesz a Szegedi Kortárs Balett A fából faragott királyfi/Stravinsky: Orpheus című előadása is.

A fesztivál utolsó napján gálaestet rendeznek a világnap tiszteletére.

I!

04. 24. - 04. 29.

KEZDÉS: 19.00

CÍM: Budapest Táncfesztivál 

HELYSZÍN: Nemzeti Táncszínház (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

JEGYÁR: 1500–3500 Ft

Szegedi Kortárs Balett: Orpheus
Szegedi Kortárs Balett: Orpheus
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.