Régiparádé

Évtizede még a magyarok többsége csak amerikai filmeket látva álmodozhatott csillogó és különleges formájú luxusautókról. Azóta a kocsi elérhetőbbé vált, és csupán pénz kérdése, hogy bárki hozzájuthasson vágyai autójához.

A veteránautókkal azonban más a helyzet, szenvedélyes tulajdonosaik nem könnyen válnak meg a számukra sokkal több, mint járművektől. Az oldtimertalálkozók viszont remek lehetőséget jelentenek az álmodozásra. A hévízi Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállítás áprilisi rendezvénye retró hangulatot és nosztalgiaérzést teremt.

A szállodai őspark autós társasági eseményén igazi ritkaságok mérettetik meg magukat a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt, de a „lotus majális” keretében az oldtimerek mellett napjaink luxusautóit is meg lehet majd nézni, sőt néhányat ki is próbálhatnak a szerencsések. A hévízi felvonulás korelnöke egy 1951-es Hudson Hornet CLU COUPE és egy szintén 1951-es, a háború előtti időszakot idéző Mercedes 170 DA lesz. Találkozhat a közönség egy 1971-es barna Fiat Dino 2400 Coupe-val is, amelyből összesen néhány ezer készült 1969 és 72 között Torinóban. A luxusautók luxusautója, a Rolls Royce sem maradhat ki, az 1965 és 1976 között gyártott Silver Shadow széria egyik 1974-es darabja pávakék színben tűnik majd fel. A legendák szerint egy angol úr magántitkárnőjéről mintázott nőalakot ábrázoló emblémáját éppúgy kézzel készítik, ahogy az egész autót. A retró hangulatot biztosítja majd az 1974-es Cadillac Calais Coupe, és az 1977-ben készült a fehér Porsche 911 is.

Szombaton sor kerül a Hévíz–Keszthely–Hévíz régiparádéra, de az autós felvonulás mellett a vasárnapi közönségnap is sikerre számíthat. Ekkor versenyeznek a veteránautó-ritkaságok, a több mint 25 kategória szakmai megítélése mellett a látogatók szavazatai alapján osztják ki a „Best of Show” díjat is, amelyet a legszebb veterán autó kap majd.

ÉVFORDULÓK

1. ÁPRILIS 16.

100 éve repült keresztül az első nő a La Manchecsatorna felett.

2. ÁPRILIS 17.

Victoria Beckham 38., Dodó kacsa 75. születésnapja.

3. ÁPRILIS 18.

Éppen 184 évvel ezelőtt született meg Zsolnai Vilmos keramikus.

4. ÁPRILIS 19.

299 éve lépett életbe a Pragmatica Sanctio, törvényesítve a nőági örökösödést a Habsburgdinasztiában. 

5. ÁPRILIS 20.

150 éve hajtotta végre Louis Pasteur és Claude Bernard az első pasztörizációt.

6. ÁPRILIS 21.

Pontosan 493 éve kötött ki Cortez Mexikó partjainál, hogy leigázza az Azték Birodalmat.

7. ÁPRILIS 22.

Kant, Jack Nickolson és Falusi Mariann a Föld napján született.

I!

04. 21. - 04. 22.

KEZDÉS: 9.00

CÍM: VII. Lotus Retro Mobil Concours d’Elegance Régi Autók Szépségversenye és Luxusautó Kiállítás 

CÍM: Lotus Therme Hotel & Spa***** (Hévíz, Lótuszvirág u. 1.) JEGYÁR: 600 Ft, gyermekeknek 12 éves korig ingyenes 

Amerikai álom Hévizen
Amerikai álom Hévizen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.