Hogy telik az élet?

Följegyzésem tárgya egész életében kissé görbe lábú, erős csontú, széles csípőkkel és orcával.

A klimax mélyén vallja be magának, hogy mióta az eszét tudja, kizárólag a nemi élvezet érdekli, és mindaz, ami hozzá tartozik. Ezt az érdeklődését szenvedélyesen rejtegeti a mama, a későbbi ura és a világ elől, jó eredménnyel.

Ha a gyermekein kívül büszke valamire, az a szégyenlőssége.

Első szexuális élményére ötéves korából emlékszik, csillagos ég alatt lovagol egy fahasábon, mackónadrágos Szent Teréz. Ezt a gyűrött, kicsi képet látja mindahányszor, ha bánatában és örömében dörzsölni kezdi az orvosilag megállapított csiklóját, kizárólag a bal kezével.

Beszülök, mondja babázáskor, és nyomja babája fejét le a lába közé.

Nemi érése gyors, iskolai pajtásai, fiúk és leányok egyaránt, olykor rárohannak és hevesen tapogatják. Kihasználják, hogy nem fut el, és nem tud sikoltozni, ehelyett szuszog, s kuncogva nyüszít.

A mama, ha leselkedése során bármi testiséget tapasztal, slauggal veri ki a fenekét. Ilyenkor ötvenszer le kell írnia külön füzetbe, hogy ha franc merészel lenni, ki lesz miskároltatva egy illetővel, s mehet apácának.

Mosókonyhában laknak, a mamához péntek esténként a lefolyóból jön föl az udvarlója. Mikor a kislány elalszik, a mama koppant a partvissal, s már kászálódik is kifelé a férfi, közben a „hejmambó, lecsúszik a bugyi és a melltartó” című dalt fütyörészi. Lerendezlek, mondja. Tudod, mikor?, feleli vihogva a mama. Akármikor, mondja a férfi, majd az asztalon, esetenként az ágyon katonásan közösül a mamával. Egy alkalommal a kislány megpillantja a feketés péniszét, amit hosszan lögyböl egy vödörben. A férfi látja, hogy ő látja, és azt mondja „cumi”.

Serdülése után melleit hamar lehúzza a nagy súly, szőrzete kivételesen erős, sötét. Egyszer a mama észreveszi, hogy körömollóval, zsebtükörrel nyiszatol a lába közt, és tarkón veri a forró piszkavassal.

Szereti magát kisfiúkkal csiklandoztatni. Van egy süketnéma szeretője, de hiába húzza magára, hogy játsszuk azt, Dezsőke, hogy te vagy az uram és lerendezel. Egyszer kilesi őket egy rakodó a szikvízüzemből, aki tátott szájjal elélvez.

Hirschler Imre A nők védelmében című könyvét a vécétartály mögé dugva, egy stanecliban találja meg. Az aktust ebből tanulmányozza egy barátnőjével, mekkorára kell széttenni a lábat a nászéjszakán, hova fekszik a férfi, milyen szögben satöbbi. Ha csak tehetik, bugyiig levetkeznek hozzá. Mindig ő a nő, mert neki valódi cicije van már.

Kereskedelmi iskolát végez, nejlonharisnyája lesz. Mensese bőséges, erős szagú. Kis bajszát az eljegyzése délelőttjén szőkíttetheti ki először.

Az első felnőtt, aki megérinti a nemi szervét, egy tornatanár, hatodikban. Függeszkedik a bordásfalon, arccal a bordák felé, a csinos, szalmaszőke férfi mögéje áll, s mintha csak segíteni akarná a függeszkedésében, lassan, puhán benyúl a kislány combjai közé. Osztálytársnőinek semmi nem tűnik fel, ha tudna, se merne sikítani. Férjhezmenetele után ezt az ujjat képzeli a sajátja helyébe kedden és pénteken, mikor kimosta magát az ura után a piros irrigátorral, s fekszik egyedül.

Egy pénzverdei asztalos veszi el, akinek a munkásőrségen kívül semmi passziója nincs. Az esküvői vacsora után, tánc közben, a szeretetteljes miheztartás kedvéért be is vallja a mamának, hogy ő a nem nagyon szép, tarsolytípusú nőket szereti, mert azok családcentrikusok. Vagy csikóbőrős kulacs. Csak néha iszik, tisztességgel hazaadja a fizetését. Cserébe, a teljes körű ellátás mellett, hetente kétszer igényli a megkönnyebbülést. Ilyenkor ruhakefének, szőrös mamutocskámnak, apuci csimbóktarsolyának nevezi följegyzésem tárgyát, aki három foganásból egy gyereket és két lányt szül neki.

Elalvás előtt csillagos ég alatt lovagol egy tornatanár nyakában. Szerencse, hogy nem tud sikoltani, így telik az élet.

PARTI NAGY LAJOS

Költő, író. Budapesten él. Legutóbbi kötete: Az étkezés ártalmasságáról, Magvető, 2011.

I!

Négy tárcaszerző váltja egymást ezen az oldalon:

04. 20.

TRENCS ÉNYI ZOLTÁN Újságíró, publicista, a Népszabadság Magazin társszerkesztője.

04. 27.

FÁY MIKLÓS Zenekritikus, színház-, lmés ételbíráló, a Népszabadság állandó munkatársa.

05. 04.

KARAFIÁTH ORSOLYA Kultúrdémon: költő, per former, publicista és minden más, három verseskötete és két lemeze jelent meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.