Lóval a kupolába

A hetedik generációs artistacsalád fia, Richter Flórián 32 évesen hozta létre a Horseevolution lovas show-t. Az ember és a ló között kialakult tökéletes harmóniát bemutató programot most, három évvel idősebben is életművének tekinti.

Richter Flórián ötévesen kezdett lovas akrobatikát tanulni édesapjától, kilencévesen lépett fel először. Később önálló programjában a lovaknak megtanított elemeket koreográfiával kezdte kombinálni. Minden eredményét lovakkal érte el. És akadt ilyen bőven. Nyolc éve több nemzetközi siker után Ezüst Bohóc-, majd négy évvel később a magyar cirkuszművészet történetében elsőként Arany Bohóc-nagydíjat nyert a 32. Monte Carló-i Cirkuszfesztiválon. 

Richter Flórián tucat évvel ezelőtt alapította meg édesapjával az utazó sátras Magyar Nemzeti Cirkuszt, ahol lovas akrobataként láthatta a közönség, majd létrehozta a Horseevolution show-t. A lovak általában háromévesen, azaz serdülőként kerülnek hozzájuk, és két év ismerkedés után kezdik el ido márjukkal a közös munkát. A műsorban, amelyetmost egymobil sátorban felépített arénában mutatnak be, több száz éves idomítási hagyományok, modern koreográfia és a legújabb technológiák ötvöződnek. A kétszer 50 perces akciódús és érzelemteli műsor egy ezer négyzetméteres, impozáns díszletekkel berendezett arénában játszódik. A programban 36 ló, 20 lovas, 10 táncos, lovas akrobaták, légtornászok vesznek részt. A lovak szabadidomítást, magasiskolát (díjlovaglást), szinkronlovaglást, sztepptáncot, magyar specialitásként ismert – általában a magyar pusztán látható – postafogatot mutatnak be. A légtornászok fríz lovak segítségével jutnak fel a kupolába, a snowboardosokat paripák húzzák az arénában.

 

Infó

DÁTUM: 04. 05.-04. 08.

KEZDÉS: 5-én: 19.00, 6-án: 19.00, 7-én: 15.00, 19.00, 8-án: 11.00, 15.00

HELYSZÍN: Győr –Marcal város

JEGYÁR: 3900–6900 Ft

ÉVFORDULÓK

1. ÁPRILIS 2.

40 éve adták át a „piros metró” első szakaszát.

2. ÁPRILIS 3.

Martin Cooper, a Motorola fejlesztője 39 éve teremtett elsőként mobiltelefonos kapcsolatot.

3. ÁPRILIS 4.

Az MTV nézői 44 éve először láttak színes adást.

4. ÁPRILIS 5.

398 éve kötött házasságot Rebecca Rolfe (Pocahontas) a dohányültetvényes John Rolfe-fal.

5. ÁPRILIS 6.

116 éve kezdődött az első újkori nyári olimpia Athénban.

6. ÁPRILIS 7.

A 152 éve született William Keith Kellogg, a „gabonapehely” feltalálója.

7. ÁPRILIS 8.

Ezen a napon hunyt el II. Rákóczi Ferenc, Széchenyi István és Wilhelm von Humboldt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.