Komoly könnyű

Hat év, hat lemez, koncertek hétről hétre: Harcsa Veronika és együttese szépen, lassan meghódította az itthonidzsessz-színteret. Szerencsére van zenéjére értő, befogadó közeg szerte az egész országban.

Az elmúlt években a legfrissebb magyar együttesek mutatták be tudásukat stúdiókörülmények között unplugged hangszerekkel az MR2 Akusztik műsorán. Sokan itt találkozhattak először azokkal a tehetségekkel, akik hamarosan meghódították a fesztiválok közönségét, a már jól ismert csapatok pedig új arcukat mutathatták be a stúdió intimebb zenei környezetében.

A műsor most a Művészetek Palotája és a Magyar Televízió közreműködésével egy nagyot lép előre: új változata Akusztik+ néven a MüPában koncertszínpadi körülmények között mutatja be a magyar könnyűzene élcsapatait. A különleges hangzás mellett a látvány is fontos szerepet kap az Akusztik+ adásában, amelyet az m1 csatorna felvételről sugároz majd főműsoridőben.

A Carbonfools az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziójával indítja a sorozatot. Az együttes 2001-ben a Szigeten debütált a nagyközönség előtt, első lemeze, a Poisoned Goulash 2004-ben jelent meg. A Carbonfools stílusát azóta is a rock, blues, reggae, dub, diszkó, folk, etno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege határozza meg. A harmadik nagylemez DJ Titusz szavaival: „sokkal dalorientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Fehér Balázs hangja is”. A sokat játszott új sláger, a Hideaway mutatja az irányvonalat: egyenes út az új elektronikus hangzások felé.

Infó

04. 01.

KEZDÉS: 22.00

CÍM: MR2 Akusztik, The Carbonfools

HELYSZÍN: Fesztivál Színház (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

KÖZREMŰKÖDIK: DJTitusz (kütyük), Fehér Balázs (ének), Keleti Tamás (dob), Fekete István (gitár), Miklós Milán (basszusgitár)

JEGYÁR: 1700, 2900, 3700 Ft

03. 29.

KEZDÉS: 20.30

HELYSZÍN: Akvárium Klub (Budapest V., Erzsébet tér 14.)

JEGYÁR: 1600 Ft, 1000 Ft (diák)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.