Kell a hangulat

Hat év, hat lemez, koncertek hétről hétre: Harcsa Veronika és együttese szépen, lassan meghódította az itthonidzsessz-színteret. Szerencsére van zenéjére értő, befogadó közeg szerte az egész országban.

Csendben ülni, a kézben egy pohár itallal, érezni amásikat, a többieket, beszélgetni, vagy csak hallgatni, ahogy a háttérben szól a bánatos dzsessz. A harmincas évek bárjaihoz a gomolygó cigarettafüst is hozzátartozott – ó, a hosszú szipkák! –, de nélküle is megteremtődik a hangulat: játszik a Harcsa Veronika Quartet. Hat éve már, hogy az énekesnő és társai előálltak új hullámos muzsikájukkal. Kicsit modern, kicsit más, de mégis igazi füstös-félhomályos dzsesszzene az övék.

Harcsa Veronikának önerejéből sikerült jelenséggé válnia a hazai zenei életben. 2005-ben megalapította a kvartettet, Blaho Attila, Oláh Zoltán és Majtényi Bálint társulásával, és pályájuk azóta is töretlenül halad előre.

A magyarországi klubok  után a Speak Low című lemezzel Japánba is eljutott az együttes. A kvartett itthoni díjai: Fonogram (2009, 2011), a 40. Magyar Filmszemle legjobb eredeti filmzene díja (2009).

A zenekar repertoárjában szerepelnek klasszikusok feldolgozásai és saját számok, a Lámpafény című lemezen pedig Babits-, József Attila-, Kasssák-, Karinthy-, Kosztolányi-, Nemes Nagy-, Tóth Árpád- és Weöres-versfeldolgozások szerepelnek.

Infó

03. 29.

KEZDÉS: 20.30

HELYSZÍN: Akvárium Klub (Budapest V., Erzsébet tér 14.)

JEGYÁR: 1600 Ft, 1000 Ft (diák)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.