A MAGYAR VONAL

VARÁZSLATOS GLADIÁTOROK

Díj: 42. Magyar Filmszemle Schiffer Pál rendezői díj. A Baltazár Színház az egyedüli hivatásos színtársulat Magyarországon, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot Elek Dóra alapította 1998-ban, a szintén értelmi sérült színészeket foglalkoztató belga Théatre du Plantin mintájára. A magyar színtársulat nemzetközi eredményeket is elért. Megalakulása óta tizenegy előadást hozott létre, a legsikeresebbeket ma is telt házzal játszszák. A társulat 2010-ben készült darabja, az Arany lépés szolgál a Varázslatos gladiátorok című dokumentum lm alapjául, amely a darab születését, a színészek életét és munkáját mutatja be, és a téma kapcsán felvetődő társadalmi kérdéseket is körbejárja.

 

KÉT VILÁG KÖZT

Díjak: 8. Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál legjobb dokumentum lm Magyar Filmkritikusok Díja 2011 Legjobb dokumentum filmje. Közelkép a menekültek mindennapjairól egy magyarországi menekülttáborban. Négy nyelv, négy honvágy, négy sebhely, négy küzdelem. Egy esély az újrakezdésre egy idegen országban.

LÁTHATATLAN HÚROK A TEHETSÉGES PUSKER NŐVÉREK

Díjak: Magyar Filmkritikusok Díja 2010 Legjobb dokumentum filmje 42. Magyar Filmszemle Dokumentum filmes kategória fődíja. Dokumentum lm a testvéri kötelékről, egy családi titokról és a zene erejéről. Pusker Júlia és Ágnes hegedűművész több hazai és nemzetközi versenyen szerepelt sikeresen. A lm a tehetség mögé néz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.