MARADONA SZOBALÁNYA

Egy dán film a Cirko-Gejzír mozi műsorán. De nem Koppenhágában, hanem Buenos Airesben játszódik: a dán lány az argentin futball Casanovájába szerelmes.

A film eredeti címe Superclasico. Aki kicsit is járatos a futball világában, pontosan tudja, hogy ez csakis a Real Madrid–Barcelona meccs megnevezésnek fokozása lehet. Na de, hogy jön ez a szomorú-sötét dán filmművészetbe. Mert az lehetetlen, hogy dán mozi ne művészfilm legyen! 

A Cirko-Gejzír új bemutatója pedig nagyon is világos, eleven alkotás: vígjáték! Ki hinné, hogy északon nevetni is tudnak! 

Christian, a szomorúszemű koppenhágai borkereskedő sokadik üzletével is megbukik. A sorozatos kudarcokat megelégelve tizenhat éves fiával, Oscarral elindul Buenos Airesbe, ahol volt felesége, Oscar mamája lakik. A csinos Anna eredetileg dél-amerikai futballisták Európába szerződése miatt költözött Buenos Airesbe, ám hamarosan viharos szerelembe esett a leghíresebb argentin futballklub, a Boca Juniors Casanovába oltott Maradonájával, Juan Diazzal. A film Christian, Juan és Anna

szerelmi háromszögének története, némi dán fekete humorral, argentin szobalánynyal, és ötvenezer őrjöngő Boca-szurkolóval.

Infó

CÍM: Bor, tangó, kapufa (dán vígjáték)

IDŐPONT: 03.15. 

HELYSZÍN: Cirko-Gejzír (Budapest V., Balassi Bálint u. 15–17.) 

RENDEZŐ: Ole Christian Madsen Paprika Steen, Anders W. Berthelsen, Adriana Mascialino

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.