Az elfogadás művészete

Legyen tőlünk újra Víg a színház! címmel negyedszer rendezi meg a budapesti Vígszínházban a Down Egyesület azt a vidám vasárnapot, amelyen egészséges és Down-szindrómás gyerekek és felnőttek együtt szórakozhatnak.

A színház erre a napra óriási játszóházzá alakul, a gyerekek és családtagjaik birtokba vehetik az egész épületet. Többek között lesz arcfestés, kézműves-foglalkozás, lufihajtogatás. Március 21-e az idén már az ENSZ által ratifikáltan is Down-világnap, az egyesület a legközelebbi vasárnapot választotta a rendezvény időpontjául.

A külföldi Down-szindrómás csoportok műsorát önkéntesként segítik a Vígszínház művészei. A Pa-Dö-Dő és Presser Gábor koncertje, valamint a szatmárnémeti Cserey Csaba interaktív, világjáró dobtúrája alkotja a kulturális műsor gerincét.

A fellépő művészek mindegyike ingyen vállalta a fellépést, a belépődíjas program bevételét a nyíregyházi korai fejlesztő centrum támogatására fordítják.

A programba beleszeretett törzsközönség tagjainak többsége meglepő módon nem érintett, vagyis nincsen sem Downszindrómás rokonuk, sem ismerősük. Gyerekeik viszont nagyon is szerencsések: úgy nőnek fel, hogy számukra természetes együtt élni a tőlük láthatóan különbözőkkel.

Infó

KEZDÉS: 03. 18. 11.00

HELYSZÍN: Vígszínház (Budapest V., Szent István krt. 14.)

JEGYÁR: 1500 Ft

TRISZÓMIA

A Down-szindrómások sejtjeiben a hibás osztódás miatt a 21. kromoszómából nem egyetlen pár, hanem három darab van. Innen adódik a triszómia elnevezés. Magyarországon tízezer ilyen génhibával született ember él. A fejlesztésben részt vevők egy-két évesen járni kezdenek, megtanulnak beszélni, és szobatiszták lesznek.

GYEREKNEK VALÓ

1. EMIL ÉS A DETEKTÍVEK

Erich Kästner klasszikus gyerekregényének színi változata. Berlin a bűn városa, de a gyerekek kinyomozzák a tettest! Március 13-án délután 3-kor a Kolibri Gyermekés I úsági Színházban.

Jegy: 1500 Ft

2. SZIVÁRVÁNY HINTA

Színház háromévesnél atalabbaknak! Az előadás kétszer húszperces, utána a gyerekek megfoghatják, megsimogatják, dögönyözhetik a játékban szereplő bábokat, díszleteket, kipróbálhatják, játszhatnak velük. Március 16-án délután 4-kor a győri Vaskakas Bábszínházban.

Jegy: 1000 Ft

3. REPÜLÉSI LECKE KEZDŐKNEK

Macskaszemmel a sirály kicsi, szánalmas, tollas és ehető. Sirályszemmel a macska nagy, kövér, veszélyes és ragadozó. Március 18-án este fél 8-kor a Stúdió K-ban.

Jegy: 1000–1800 Ft.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.