Ötlet, elő!

Az sem mellékes, hogy az ötletes társasjáték töredékébe sem került, mint a bolti változata.

Jó játék volt. A közösségi oldalon közzétett kérésre, amely szerint egy héten belül valakinek szüksége lenne 108 darab tejesdoboz-kupakra, pillanatok alatt elkezdődött a gyűjtés. Az újlipótvárosi ismerősök a környékbeliek egyik kedvenc kávézójába, használtgyerekruhaüzletébe és egy kis játszóházba beszélték meg a gyűjtést, ki négy darabot vitt be, ki két tucatot. Néhány nap alatt meglett a szükséges mennyiség, és végre megtudtuk, mire is kell a sok kupak. Játék készült belőle, méghozzá az év társasjátéka, a Qwirkle, persze házilagos kivitelben.

A saját készítésű játék remek ajándéknak bizonyult, amegajándékozott láthatta, hogy mennyi munka fekszik benne, a gyűjtés különleges története pedig már csak a hab lehetett a tortán.

Az sem mellékes, hogy az ötletes társasjáték töredékébe sem került, mint a bolti változata. Igaz, hogy az mutatós dobozban, masszív kivitelben kapható, a saját gyártásúról viszont idővel leválik a matrica, de azt lehet pótolni újra és újra.

Szerencsére a társasjáték sosem megy ki a divatból, és amint a Qwirkle forgalmazói is hirdetik, 99 éves korig remek szórakozás. Az ötletes stratégiai játékot, amely forma és színsorok alkotásából áll, és nagyjából olyan, mintha a dominó és a scrabble keveréke lenne, 2011-ben a Spiel des Jahres zsűrije az Év játékának választotta.

Az alapötlet nagyszerű és szabadon továbbfejleszthető. A legjobb játék, ha a család apraja-nagyja nekilát játékot készíteni. A hobbiboltokban jó minőségű alapanyagok kaphatók, a kiégethető gyurmákból az ügyes kezűek akár sakkfigurákat vagy gojátékkészletet is alkothatnak.

Még az is meglehet, hogy ilyenkor mindenki nevet a végén.

Top 5

1. MÉGIS, KINEK AZ ÉLETE?

Jótékonysági est a gerincsérültekért a Centrál Színházban mácius 11-én este 7-kor.

2. TÁVCSÖVES BEMUTATÓ 

csillagnézés 20 cm átmérőjű lencsés távcsővel a TIT Uránia Csillagvizsgálóban március 5-én este 8-kor.

3. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb vidéki turisztikai kiállítása Pécsett március 9. és 11. között.

4. KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

Különleges ízutazás a Millenárison március 9. és 11. között.

5. TAVASZVÁRÓ FUTÓVERSENY

300 méterestől 11 kilométeres távig a Naplás-tónál március 10-én.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.