Behálózott manók

AManóprogram lényegében egy komputeres tanácsadó szolgáltatás.

Melyik a világ legokosabb kiskutyája? Hát a legbutább? Hogyan kell hajtogatni lufiból papagájt? Mitől olyan kedvesek Csukás Istvánmesehősei? És a legfontosabb: hol lehet játszani, s főleg mit?

A gyerek, ha módja nyílik rá, ilyen és hasonló kérdésekkel ostromolja mindazokat, akik közel állnak hozzá. A szülő, nagyszülő pedig egyre tanácstalanabbul néz körül: ki az, aki minderre feleletet is tud adni?

A mai számítógépes világban természetesen a világháló. A harmincas éveit taposó Varga Barnabás (maga is kétszeres apa) és néhány gyermekbarátmunkatársamegalkotta aManóprogramot, ami lényegében egy komputeres tanácsadó szolgáltatás, segítve a nem ismert, ám hihetetlen számú lehetőség felkutatását.

A www.manoprogram.hu fél éve került fel a világot jelentő monitorra, és e rövid idő alatt is szépen nőtt az érdeklődés iránta, jelezve egyben, hogy a gyereknevelésre vállalkozók körében mennyire komoly a törekvés: igényes programokkal látni el az apróságokat. De a szülő is kaphat itt tanácsot, az anyakönyveztethető nevektől a meséken át a könyvajánlóig. Természetesen a kisbabák öltöztetését és változatos, egészséges táplálását is segíti a honlap, tág teret adva az érintett vállalkozásoknak a bemutatkozásra. A nagyobbacskákat – és kísérőiket – elkalauzolják távolabbi, de jobban felszerelt játszóterekig, korcsolya-, sőt sípályákig, nem feledkezve meg arról sem, hogy a program közepette egy pohár forralt bort hol kínálnak apucinak a közelben. S már készül a nyári ajánlatcsomag…

A komolyabb ügyekre is figyelnek a „gazdák”. A Manóprogram Kisokosban például fontos információk olvashatók a gyermekgondozási díjról, a terhességi-gyermekágyi segélyről, a gyermekvállalás támogatásáról vagy éppen az anyatej- és tápszerellátásról.

www.manoprogram.hu

 

Top 5

1. OLYMPOS HIGH SCHOOL

Odüsszeia egy részben a IV. éves bábszínművészosztály vizsgaelőadása az Ódry Színpadon március 3­ án este 7­kor.

2. VARÁZSFUVOLA 

W. A. Mozart után majdnem szabadon: Varázsfuvola gyerekeknek a Békés megyei Jókai Színházban március 6­án, 7­ én délután 3­ kor és 8­án délelőtt 11­kor.

3. MESEPÁLYÁZAT

A Tollal.hu irodalmi oldal meseíró pályázata. Pályázni április 1­jéig lehet.

4. KUKORICZA JÁNOS HITELES TÖRTÉNETE

A Vojtina Bábszínház előadása a debreceni Deszka Fesztiválon március 11­én délelőtt 10­kor.

5. RAVEL: A GYERMEK ÉS A VARÁZSLATOK

A Gyerekszemmel sorozat koncertjén a Nemzeti Filharmonikus Zenekart Kocsis Zoltán vezényli a MüPában március 11­én délelőtt 11­kor.

Hol-mi?
Hol-mi?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.