Ó, ne: alkimista!

Hogy mit tudnak ketten, élőben, még nem láthatta a magyarországi hiphopközösség.

Még hogy a hétfő nem alkalmas a bulizásra? Mindenki az éppen tovatűnő hétvégét nyögi még és kétségbeesik a következő héttől? E tévhittel számol le – következetesen és céltudatosan – a Monday Session, mint látszik, hétfőnként aktuális partisorozat. Évek óta. Számos helyen megfordultak már, fergeteges hétfőket intéztek egyebek mellett a Toldi, a Tűzraktér, az Anker vagy a Mika Tivadar Mulató közönsége számára.

Február 27-én egy minden értelemben új helyszínt készülnek meghódítani: a korábban Gödörnek, mostanában Akváriumnak hívott, Erzsébet téri komplexumot. Hogy egyszeri kaland lesz-e az áthurcolkodás, vagy huzamosabb ideig mehet közönség hétfőnként az Akváriumba az extra hétkezdő programokra, egyelőre nem tudni.Mindenesetre a premier nagyszabásúnak ígérkezik a hányatott sorsú klubban.

Két igazi hiphop nagyágyút hívtak meg a szervezők a 27-re eső hétfőre: az amerikai Gangrene formációt.

Akinek nem mond sokat a név, ne essen kétségbe, de becsületszóra higgye el, jó lóra tesz. A duó egyik tagja az az Alchemist, aki DJ-ként és producerként is abszolút a világ élvonalába sorolható, alig akad hiphop szupersztár, aki alá ne varázsolt volna sajátos stílusú alapokat. Csak néhány név: Dilated Peoples, Cypress Hill, Mobb Deep, Raekwon, Snoop Dogg, Lil Wayne.

A másik a Stones Throw kiadó álllócsillaga, Oh No, aki extra rapstílusával hívja fel magára a figyelmet időről időre. Jó kis család ez, valami lehetett az anyatejben: Oh No bátyja nem más, mint az ugyancsak kiváló beateket fabrikáló Madlib, akinek eredetiségéhez kétség sem fér.

Hogy mit tudnak ketten, azt eddig már négy kiadvánnyal bizonyították – élőben azonban még nem láthatta őket a magyarországi hiphopközösség. A hétfői bulin a jenkik előtt a hazai élvonal néhány képviselője hevít majd hangulatot: Kool Kasko lemezeket pakolgat, a Killakikitt és Norba pedig a verbáltámadást intézi. A Gangrene-show után a két kiváló turntablista, Q-Cee és Quick tartja meg művészetét.

Infó

GRANGRENE (THE ALCHEMIST & OH NO) az Akváriumban február 27-én este11-kor.

Top 5

1. LAKÁSTREND

Meghatározó magyar designerek és tavaszi–nyári kollekcióik a Millenárison március 2–4. között.

2. WITTGENSTEIN ÉS AZ ÉPÍTÉSZET

Szimpózium Wittgenstein építészetre gyakorolt hatásáról az Osztrák Kulturális Fórumban március 2-án. 

3. SASOK ÉS TÚZOK

Madármegfigyelés a sasok birodalmában Gyomaendrődön március 3-án.

4. EURÓPAI BÖLÉNY

Fajmegmentő Projekt Egy európai bölénycsalád költözik a Budakeszi Vadasparkba, amit egy Jótékonysági Est keretében ünnepelnek március 3-án.

5. GEMINI HÁZIBULI

Retró az Erzsébetligeti Színházban március 2-án este 8-tól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.