Amit tudni kell

Egyértelmű például, hogyan kell feltörni a kókuszdiót?

A neten terjednek a praktikus videók, láttam például, hogyan kell kihúzni az üvegbe csúszott dugót egy szemetes zacskó felfújásával. Azután egy link átvisz a pólóhajtogatós kínai nőhöz – mekkora sztár volt néhány éve! –, majd megnézek egy trükköt, amelyben egy srác nagy levegőt vesz, és lefújja a kemény tojás héját: na, ezt sosem fogom megtanulni.

Mire felnő, mindenki elsajátítja otthon a legfontosabb praktikákat, de azért mindig jönnek új problémák. Egyértelmű például, hogyan kell feltörni a kókuszdiót?

Vagy: hogyan kell nekilátni egy egész ananásznak?

Nyakkendőt kötni sokan tudnak, de nincs-e jobb megoldás? És ha váratlanul – vagy viccből – csokornyakkendőre van szükség? Vagy ha éppen Grace Kelly-kendőt akarunk kötni?

Az se baj, ha tésztaszűrőből tudunk wifiantennát eszkábálni, borosüvegből lámpát készíteni, magas fára gyerekkunyhót építeni, rózsabokrot megmetszeni, kecskét fejni, bárányt cumiztatni, papagájt fürdetni, kiságy fölé pörgettyűt rögtönözni, hajba ragadt rágógumit eltávolítani, jaj, elég, elég!

Zúg a fejem, mi mindenre gondoltak és kínálnak megoldást a könyv szerzői: még a golfütés és a pétanque-dobás is fontos lehet, a sebesült kar helyes felkötése, a bicikligumi-belső ragasztása, a felborult kajak visszafordítása: ahogyan az ábrákat nézem, mind nagyon egyszerű, tulajdonképpen én is rájöhettem volna.

Vagy rájövök, ha éppen nem lesz nálam. De azt hiszem, jobb, hamindig a kezem ügyében tartom.

Infó

DEREK FAGESTROM - LAUREN SMITH: MIT HOGYAN Geopen. 500 tanács hétköznapi és különleges helyzetekre.

Top 3

1. BEKE CSILLA (SZERK): AJÁNDÉKOK A KONYHÁBÓL

Alexandra. Saját készítésű finomságok. 

2. ULRICH LIEB: MODELLVASÚT KEZDŐKNEK ÉS GYEREKEKNEK

Cser. Vasút és modellvasút.

3. MARYLIN SCOTT: VÍZFESTÉS

Gabo. Kompozíció, ecsetkezelés, pontozásos és a lazúrozó technika.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.