Bádog-Rocky

A Vasököl nem más, mint a gyerek-kutya sikerpáros modern változata egymást csépelő harci robotokkal.

Vajon mi köze egymáshoz a Dühöngő bikában önmagát és környezetét lelkileg és fizikailag felemésztő Jake laMottának vagy a New York olasz gettójában szürke hajnalokon kapucniban ugrókötelező Rocky Balboának a Csillagok háborújában bádog-Chaplinként botladozó C3PO-hoz vagy a pittyegő hangjelzéseivel egymegvadult elektromos ceruzahegyezőre emlékeztető R2D2-nek?

Nos, a válasz egyszerű: az égvilágon semmi. Egyebek között ezért is volt emberfeletti vállalkozás a Vasököl alkotóitól, hogy egy 1957-es sci-fi novella alapján filmet csináljanak a hagyományos bokszolók helyébe lépő robot ökölvívókról.

A hollywoodi színesfémgiccs tavaly az egyik kasszasiker volt csekélyke háromszázmillió dolláros bevételével. A Vasököl valóban jó film, mert a filmművészet összes eszközét beveti, amivel körülbelül öt perc alatt meg lehet ölni a néző agyában minden gondolkodásra utaló jelet: elképesztő látványvilágát az Amerikai Filmakadémia egy Oscarjelöléssel honorálta.

A néző így a forgatókönyv apró értelmetlenségei fölött önfeledt mosollyal siklik át, egyenesen a pénztelenség ellen borostával, gyöngéd, ámde mégis férfias tekintettel, valamint illegális robotbokszmeccsekkel küzdő Hugh Jackman karjaiba.

Jackman és fia egy utópisztikus MÉH-telepen bóklásznak, amikor rábukkannak a beszédes nevű Atomra, aki egy nagyon tehetséges bokszoló robot, ráadásul a szeme kéken világít. A tanulékony Atom acélos parasztlengőivel hamarosan a bokszmeccsek sztárja lesz,miközben a NASA-kutatóközpont és egy kiskörúti vasedénybolt nászából született díszletek között apa és fia újra egymásra talál, és sokat nevet.

A Vasököl nem más, mint a gyerek-kutya sikerpáros modern változata, Lassie és Beethoven helyett egymást csépelő háromméteres harci robotokkal pengetve az érzelmek és az izgalmak ezúttal kissé fémesen csengő húrjait.

Infó

VASÖKÖL amerikai akciófilm DVD-n és Blu-rayen.

Top 5

1. FILM - SHAME - A SZÉGYENTELEN

Michael Fassbender a kiégett szexfüggő szerepében.

2. FILM - AURÓRA

Román lélektani krimi.

3. FILM - A NÉMAFILMES

Francia mese a húszas évek Amerikájáról.

4. FILM - MINDENKI SZERETI A BÁLNÁKAT

Bálnák, gyerekek, könynyek.

5. FILM - KÉMES HÁRMAS

Vicces titkos ügynökök a kalamajkában.

Forgalmazó: Fórum Hungary
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.