Űrlények Budapesten!

A titok persze mindig vonzó és izgalmas, jól tudja ezt a Voca People nevű énekegyüttes valamennyi tagja, dizájnere, ötletmestere is.

Talán csak az ínyencek hallottak a Residents együttesről, talán csak ők ismerik furcsa, csámpás muzsikájukat, meglepő feldolgozásaikat és persze különleges fazonjukat, amelynek elengedhetetlen tartozéka a szmoking, a sétapálca, a cilinder és a fej helyén egy hatalmas szem. A négy zenész immár harminc éve rejtőzködik a fenti jelmez mögött, senki sem tudja, kik ők, honnan jöttek, pedig lemezek tucatjait dobták piac ra, koncertek százait adták, filmet készítettek, nem sorolom. A „négy szem” őrzi anonimitását.

A titok persze mindig vonzó és izgalmas, jól tudja ezt a 2009 óta létező Voca People nevű  énekegyüttes valamennyi tagja, dizájnere, ötletmestere is. A Voca People tagjai ról is csupán annyi ismert, hogy „kedves és barátságos űrlények”, akik fehér szmokingban, fehérre festett egyenarccal lépnek színpadra, állítólag amaszkokmögött három női és három férfiénekes rejtőzik, valamint két úgynevezett beatboxos, aki a szájával kelt életre gitárt, trombitát és különféle ritmushangszereket.

A Voca People ugyanis nem dolgozik zenészekkel, csak a hangszálakkal, de azzal aztán nagyon intenzíven. Repertoárjuk (amely világszerte egyre ismertebb, csak a YouTube videómegosztón már 15 millió látogató ismerkedett meg vele!) pedig a klasszikus zenétől a slágerekig, igen széles skálán mozog, és ebbe beleférnek Michael Jackson nótái éppúgy, mint a Titanic betétdala, az ABBA-slágerek és a dzsesszörökzöldek, és belefér elképesztő énektudás, profizmus és állandó mókázás, amelyből mi, földi halandók úgy sejtjük, hogy a világűr hiába sötét és hideg,mégiscsak egy fölöttébb vidám hely lehet.

Infó

A VOCA PEOPLE Budapesten a Kongresszusi Központban január 10-én és 11-én 20 órakor, Debrecenben, a Kölcsey Központban 12-én 19 órakor, Pécsett a Kodály Központban 13-án 19 órakor.

Top 5

1. VÁMOSI-NAGY ZSUZSAFUVOLAESTJE

Zongorán közreműködik: Lőwenberg Dániel és Balog Zsolt a Bartók Béla Emlékházban január 10-én este 6-kor.

2. JOE FRITZ BAND

Dzsessz a Déryné Bisztróban január 11-én este 8-kor.

3. JANÓ JENŐ

Zongoraest Beethoven műveiből Debrecenben a Bartók Teremben január 12-én este fél 8-kor.

4. ZENÉBEN UTZUNK

A MÁV Szimfonikusok az Európa Hajón január 14-én este 7-kor.

5. A ZENETÖRTÉNETI MÚZEUM KAMARADÉLUTÁNJA

Homor Zsuzsanna (ének), Banda Ádám (hegedű), Keszei Borbála (zongora) koncertje az MTA Zenetudományi Intézetben január 15-én délután 4-kor, előtte 3-kor Gombos László mutatja be a Liszt és a társművészetek című kiállítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.