Kalózok és szeretők

A valóságban K. és T., két hullafáradt, zombi kamasz, alig moccannak ki a szobájukból.

A kamasz Karel mozgásigényét az ágyon ugrálással elégíti ki, egyébként virtuális térképeket rajzol virtuális barátai hollétéről. Anyja egyedül neveli, helylyel­ közzel. Ráadásul Karel csaja összeszűri a levet a fiú ősellenségével, így a rideg és kegyetlen való világból visszavonul a képernyő elé – Pirat07 névvel a neten lóg éjjel­nappal.

Tereza, alias T., alias QueenOfLove portugál lány vaskalapos apjával él, akivel képtelen megosztani szívszakító szerelmi csalódását: a nagy Z., bizonyos Zeca iránt táplált viszonzatlan szerelmét. Csak virtuális barátai – a duci Tinygirl, az elöl­deszka­hátul­ léc Breasty girl és a savanyú képű FunnyGuy – vigasztalják. Végül egy végzetes kattintással Európa két szegletéből összeakad a hetes számú Kalóz és a Szerelem Királynője. Egymásba zúgnak olyan széles sávú letöltési sebességgel, ahogy csak szájberszerelemmel szeretni lehet. Dúl a románc, a szédítő randikból pikpak esküvő lesz, közös élet luxuspecóban a Cote d’Azur örök nyarában.

A valóságban K. és T., két hullafáradt, zombi kamasz, alig moccannak ki a szobájukból, sorra vesztik el kapcsolódási pontjaikat a világgal. Amikor a virtuális boldogság és a rögvaló lelki nyomor tovább nem fokozható, jön a mentő ötlet: mi lenne, ha TÉNY-LEG találkoznánk? Például a Cote d’Azurön. Last minute utószezon, csoportos nyaralás, csak rá kell beszélni a gyermekét egyedül nevelő szülőket. Hogy aztán van­e értelme a mesés online hazugságok homályából kilépni a mediterrán fénybe?! Az kiderül a Platform 11+ európai uniós projekt keretében létrejött koprodukció angol nyelvű vendégelőadásából hétfő délután a Kolibriben.

Infó

KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ- BUDAPEST Alfa Theater (Csehország)/Theater O Bando (Portugália), január 9. (hétfő), 15 óra.

Top 5

1. AZ ÉN VADASPARKOM

Január végéig várja gyerekek pályázatait a jövő állatairól a Budakeszi Vadaspark. www.vadaspark-budakeszi.hu/az-envadasparkom

2. GIPSZKORSZAK

Alkotó Játszóház Budapest, Gozsdu „F” udvar, Dob u. 16.

3. CSOKI- ÉS KAKAÓKONCERTEK

Millenáris Fogadó január 15., vasárnap 11 óra és 14.30. A délelőtti foglalkozás népzenével és táncházzal is bővül.

4. TULIPÁNHÁBORÚ

Szakács Eszter: Tulipánháború – Mesék Habakuk királyfiról Pozsonyi Pagony kiadó Kortárs népmese Felső-Petúnia betűtésztától megcsömörlött trónörököséről, Takács Mari rajzaival.

5. PICURI RÁDIÓ

picurradio.hu Aprócska internetes rádióoldal, magyar és angol nyelvű gyerekzenékkel, mesékkel, dalokkal, mondókákkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.