Asszony, röhögjünk!

Ezt a filmet végig lehet nevetni, de csak akkor, ha engedjük feltörni magunkban az infantilizmust.

Megjelent DVD-n a nyolcvanas évek egyik fergeteges olasz vígjátéka, a Segítség, felszarvaztak! Aki akkor látta, biztos várta. Hogy mennyire ajánlhatjuk a fiatalabbaknak, kérdés. Mindenesetre vigyázat! Ezt a filmet végig lehet nevetni, de csak akkor, ha naiv nézőkké tudunk válni, és engedjük feltörni magunkban az infantilizmust. Szóval, ezúttal feledjük el a menzeles finomságokat vagy a Woody Allen-es intellektualizálást.

S hogy végképp minden belső lelkiismeret-furdalás nélkül vállalható legyen a hatás, javaslom, ágyból nézzük meg ezt a filmet, s ha lehet, feleségünkkel. Így lesz igazán szórakoztató a balfácán Savino ügyvéd története. Milyen vicces! Hiszen mi is így csaljuk meg egymást, miközben öntelten hisszük, a párunk hű. Huncutkodunk egyet, aztán takarítjuk a nyomokat, hazudozunk. Ha-ha. Puszit, drágám! Amúgy meg évek óta tervezgetjük a fogyókúrát, nézegetjük azt a fránya pocakot, megpróbáljuk lejjebb koplalni, szánalmasan gyötrődünk, mint Savino. Álmodozzuk magunknak a szuperházat, agyrémeket találunk ki, hogy ilyen lesz a fürdőszoba, meg olyan a galéria, medence, lift, gombnyomásra fordul ki a falból a vécé.

Savinónak megcsinálta a felesége az építész szeretőjével, csodás lett ugyan, de csak botladozni lehet benne, jön az egyik helyzetkomikum a másik után.

Amúgy kicsit közönséges az egész. De legalább láthatjuk, hogy nem egy reménytelenül durva világban élünk. Minden kornak megvan a maga kis közönségessége. Ám harminc év távlatából olyan ártatlannak tűnik. Sőt kifejezetten kedvesnek. Úgyhogy ne szégyelljük magunkat. Ne feledjük, hamarosan jön a fellendülés, bár most éppen egy nagyon nehéz év vár ránk. Mielőtt belevágunk, röhögjünk még egy nagyot!

Infó

SEGÍTSÉG, FELSZARVAZTAK!, olasz vígjáték, 1981, kiadja az Ultrafilm Kft.

Top 5

1. FILM - MARTHY MARCY MAY

MaRlene Amerikai krimi a szekták világából.

2. FILM - FAUST

Goethe műve orosz értelmezésben.

3. FILM - AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE

Lengyel vígjáték Jodie Fosterrel.

4. FILM - RETRÓ SZERELEM

Németek a Balatonon 1988-ban.

5. FILM - TEXAS GYILKOS FÖLDJÉN

Kisvárosi csonkítások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.