Három értelmiségi, ha akciózni kezd

Rövid, de nagyon jó. Itt be is lehetne fejezni Jonathan Ames szériájának méltatását. Igaz, nem lenne fair, mert azért ennél azért sokkal többről van szó. A sorozat hőse, Jonathan Ames (Jason Schwartzman) – igen, jól látják, az alkotó önmagáról nevezte el a főszereplőt – modern városi értelmiségi, aki első, viszonylag sikeres regénye után nem igazán halad a következővel. Szellemi zsibbadtságát komoly mennyiségű fehérborral, valamint ennél is sokkal több fűvel igyekszik oldani. Van két haverja, a rajzoló Ray (Zach Galifianakis) és a milliomos és szépen öregedő nőcsábász, George (Ted Danson, aki talán élete legjobbját hozza). Ők hárman elképesztő hülyeségekre vállalkoznak, például Ames unalmában felad egy apróhirdetést, melyben nyomozóként kínálja szolgáltatásait. Az ügyfelek meg jönnek annak rendje és módja szerint, így aztán a haverok segítenek a nyomozásban.

A most megjelent második évad – mely az elsőhöz hasonlóan csak nyolc részből áll – kicsit változtatott a formulán. Ames és Ray keményen elkezd csajozni, de talán mondanunk se kell, hogy a siker minden reménye nélkül. Közben persze ott van az örök agglegény, George, akinek viszont minden nő boldogan a nyakába ugrik.

A fékevesztett nyomozósdi meg a párkapcsolati nyűglődés mellett az egész széria végül átcsap valami ordenáré módon vicces, a lét nagy kérdéseit is bőven taglaló „kanbuliba”. Életszag, botrány, abszurd helyzetek teszik ezt az egészet valami frenetikusan ütős mozgóképes alkotássá. A kétlemezes DVD-kiadás ára ráadásul igazán baráti (nemsokára lesz még barátibb is), és már csak az extrák (bakiparádé, kimaradt jelenetek és egy kisfilm) miatt is érdemes legálisan beszerezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.