Legyező és kard

Szörny-e körülöttünk mindenki, akit annak gondolunk?

Pályája kezdete óta nem bír elszakadni a báboktól a Maladype Színház (még mindig) fiatal művészeti vezetője, Balázs Zoltán. A marionett nem hiányzott a Szkénében bemutatott Ghelderode előadásában, A bolondok iskolájában, bábosok játszották az Ódry Színpadra tervezett Mikádóját, aztán az Andrássy úti Faustot, most pedig A Hattyúk tavát mutatja be a Budapest Bábszínház. Egy klasszikus varázslatos feldolgozását – ahogy az előadás dramaturgja, Góczán Judit meséli. Ebben a produkcióban Szigfrid herceg Csajkovszkij zenéjére vetődik el az Élet és a Halál birodalmának mezsgyéjére, a titokzatos Hattyúk tavához. Itt ismeri meg az igazi szerelmet,meg a különbséget álom és valóság között.

Mindezt egy egészen egyedi formavilágú színpadi történetben, ahol különösen fontos szerep jut a távolkeleti motívumoknak, s ahol a két legfőbbmeseszervező elem a legyező meg a kard. Előbbi folyamatosan átalakul, hol madárrá, hol női szoknyává változik, utóbbit pedig a valóságosabb, harcosabb világ megidézésére használja a rendező.

A hatéves kortól ajánlott előadásra – épp rendhagyó színpadképe, na meg a zene miatt – az egész famíliát várja a bábszínház. Akárcsak a bábszínház további bemutatóira, A hétfejű tündérre, a Lázár Ervin meséjéből készülő produkcióra, amelynek nézőterén a szülők is elmélázhatnak majd: szörny-e körülöttünk mindenki, akit annak gondolunk. Családi színház lesz a jövő tavaszi Rózsa és Ibolya is, amelyben az indonéziai bábkultúra, a wayangbáb is szerepet kap, és amelyhez a bábszínház igazi „szélesvásznú” látványt ígér!

INFÓ

HATTYÚK TAVA Budapest Bábszínház október 8-án, 11-én, 12-én és 14-én.

TOP 5

1. JÉGKRÉMBALETT / TÁNC: A Műcsarnok családi játékos-táncos programsorozata a Bizottság-kiállításhoz kapcsolódóan. Legközelebb október 15-én 10-kor.

2. LISZT! MINDEN TEKINTETBEN: Ingyenes interaktív programok a Művészetek Palotájában gyerekeknek és felnőtteknek október 16-án 10-től.

3. KENYÉRBŐL KELT MESE: A kecskeméti Ciróka Bábszínház vendégjátéka október 12-én fél tíztől és 11-től látható a Marczibányi téren.

4. ÉSZBONTOGATÓ – a három testőr a kémiában című foglalkozásra az ELTE Kémiai Intézetébe várják a 7–8. osztályosokat október 14-én, délután 4-től.

5. MÓKA MIKI ZSEBSZÍNHÁZA október 15-én, 11 órakor nyit ki a Komédium Színházban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.