Csúcson a délelőtti hallgatószám

A nyár utolsó hónapjában a reggeli rádiózás mértéke már elérte az aktív hónapokban jellemző szintet – derül ki a GfK Hungária-Ipsos legfrissebb rádióhallgatottsági kutatásának adataiból.

2011 augusztusában az előző hónapokhoz hasonlóan a rádiók által elért közönség aránya 72 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6145 ezer fő hallgatta minimum 15 percet valamely rádió adását.

A rádiók szempontjából egyik legjelentősebb idősávban, azaz reggel 6 és 10 óra között a lakosság 57 százaléka kapcsolódott be valamely rádió reggeli műsorába, amely igen jelentősnek tekinthető egy nyári hónap esetében. Főként a hétköznap délelőtti hallgatottság volt kiemelkedő, de hétvégén is jelentős volt ezen idősávban a rádiók hallgatottsága.

Nemcsak reggel tíz óráig volt magas a hallgatottság, hanem az azt követő időszakban, azaz a 10-től 12-ig tartó idősávban is, hiszen a hazai lakosság 34 százaléka követte valamely rádiócsatorna adását, ami az idei év legmagasabb hallgatottsági értéke ebben a napszakban. Ezen növekedés hátterét vizsgálva az látható, hogy elsősorban a vidéki lakosság körében emelkedett a rádióhallgatás a délelőtti idősávban.

A teljes nyári időszakot tekintve érdemes kiemelni, hogy 2011-ben a rádiók egy nyári átlagnapon 131 ezer hallgatóval többet értek el, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Grafi konunkból az is látható, hogy vidéken jobban megközelíti a Kossuth adó hallgatottságát aNeo FM-é és a Class FM-é, mint Budapesten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.