Nem kacsa!

Improvizációs performance, jellemzően a mozdulatokon és testhelyzeteken keresztül fejti kimondanivalóját.

A sokak által szeretett Tűzraktérnek tavasszal el kellett hagynia Hegedű utcai épületét, ám az emlékek és a tűz megmaradt. Az alkotóház, egyensúlyba hozva az elemeket, újra harmóniára és békére lelt a budai Király fürdőben Vízraktér néven, így továbbra is otthont nyújthat a különféle kulturális és művészeti tevékenységeknek.

Programtáruk egyik érdekes darabja Az alkoholbeteg és a Kacsa című produkció Grecsó Zoltán és Egyed Beáta előadásában. A mimikai és színészi játékkal megtűzdelt táncest valójában a Goat a Cabbage Friendship nevű sorozatnak a fragmentuma, melynek mindegyik részében más és más fellépőkkel táncol duettet Grecsó, aki elmondta, szeretné közelebb hozni a táncosokat a közönséghez.

Ezért, a közös játékon túl, egy rövid beszélgetés alatt be is mutatja partnereit, hiszen – mint mondja – minőséget képviselnek, és nem bugyuta megnyilvánulásaikkal mutatnak példát az őket követő generációknak, hanem az munkájukhoz való alázatukkal és szorgalmukkal.

Az alkoholbeteg és a Kacsa esetében elmondhatjuk, hogy összeszokott párosról van szó, 2009-ben első helyezett lett a prágai New Europe Fesztiválon, majd egy évvel később különdíjat kapott a budapesti SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztiválon.

Az alkoholbeteg és a Kacsa improvizációs performance, jellemzően a mozdulatokon és testhelyzeteken keresztül fejti ki mondanivalóját. Meghökkentő szimbolikával mutatja be egy alkoholbeteg elveszettségét: egyetlen barátja a Kacsa, a vizeletürítést segítő eszköz, aki a magányát erősíti csak. – Ez egy humoros, könnyed előadás, amelyik nem szeretne az alkoholfogyasztás káros hatásairól papolni. Sokkal inkább az alkoholbeteget szeretnénk a nézőhöz közelebb hozni – magyarázza Grecsó Zoltán,majd hozzá teszi, több empátiára és megértésre lenne szükség a társadalom részéről.

Infó

AZ ALKOTÓBETEG ÉS A KACSA

Előadják: Egyed Bea és Grecsó Zoltán Vízraktér (Királyfürdő, Budapest II., Fő utca 84.) szeptember 27-én fél 10-kor.

Top 5

1. A KOCKAVETŐ

A Szputnyik Hajózási Társaság előadása a MU Színházban szeptember 27-én este 8-kor.

2. LEFITYMÁLVA

A Gólem Színház előadása a Sanyi és Aranka Színházban szeptember 29-én este 7-kor.

3. ILUSKA.WB

Fészek Színház –JEMOL-ban szeptember 29-én este 7-kor.

4. NICK CARTER, AVAGY A VÉGSŐ LESZÁMOLÁS dR. QUARTZCAL

a Fogasházban szeptember 30-án este 8-kor.

5. DON QUIJIOTE REPRÍZ

Az Ascher Oszkár Színház előadása a Rákoskerti Művelődési Házban október 1-jén este 6-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.