Garantált időutazás

A nyárnak ugyan vége, de Pécsett ez senkinek sem fog feltűnni, szeptember 15-től tizenegy napon át lüktet az utcákon a dél-dunántúli régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja, az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok.

A jó hangulat elburjánzik városszerte. Ott lesz a történelmi belváros terein, a parkokban a fák alatt, a színház színpadán, a múzeumok üvegablakai mögött, a zárt belső udvarokban – melyek erre az időre megnyílnak –, de még az ókeresztény sírkamrák környékén is. Az időutazás garantált. „Ez egy lehetőség, hogy a város újraírja saját történetét, örökségként pillantson épületekre, életformákra és elbeszélésekre, amelyekre eddig alig figyelt, s hozzákezdjen az örökségként ismert dolgok átértelmezéséhez” – állítják a szervezők.

Ahogy az elmúlt években, az idén is a programok kulturális sokszínűségén lesz a hangsúly. A környéken élő nemzetiségek ünnepe is ez, amikor nem számít sem a származás, sem a kor. Lesz horvát, német és roma nap a Dóm téren, melyekre képzőművészeti és népzenei bemutatókon keresztül hangolódhat rá a látogató. Lesz száguldás (lábbusszal) és Porsche-szerelem a Kossuth téren: a legaktívabbak két jótékony célú futóversenyen vehetnek részt, a legnyugodtabbak pedig üzemképes veterán autókban gyönyörködhetnek.

Külön csábítóerővel rendelkezik a könnyűzenei kínálat, olyan előadók lépnek színpadra,mint a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, a Zagar, az Etnoé, a Golestan, a francia Lyre Le Temps, Palcsó Tamás, Takáts Eszter és a Punnany Massif vagy Caramel. A Kodály Központ hangversenytermében pedig a Hot Jazz Band koncertje, majd a Kaláka együttes és Kányádi Sándor közös estje színesíti a palettát.

Mindezt hogy máshogy lehetne megfűszerezni szüret idején, mint néhány pohár jó villányi bort kóstolgatva üldögélni éjjel a kivilágított Sétatéren.

Infó

Örökség Fesztivál – Péssi Napok szeptember 15–25.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.