Virágok harca

A cívisváros évtizedek óta legismertebb rendezvénye, a virágkarnevál idén abban az értelemben is különleges, hogy a szirmokkal díszített felvonulási kocsik parádéját utoljára rendezik meg a Nagyerdei Stadionban.

Az immár negyvenkettedik karnevál után ugyanis megkezdődik a sportlétesítmény lebontása – aki tehát a hagyományos Debreceni Virágkarnevált akarja látni, 2011-ben még megteheti. További különlegesség, hogy az ötnapos karneváli hét napjait idén különböző virágokról nevezték el. Augusztus tizenötödike az estike, tizenhatodika az orgona, tizenhetedike a viola, tizennyolcadika a pipacs, tizenkilencedike a királyliliom, huszadika pedig a százszorszép nevet kapta.

A virágkarneválon az estike napján érdekesnek ígérkezik a Virágok harca című virágkötészeti verseny a Kölcsey Központban, másnap pedig a Komolyzene könnyedén elnevezésű koncert ugyanott. A rendezvényen közreműködik a debreceni Csokonai Színház, a Corpus Harsona Kvartett, a Lautitia Gyermekkar, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész, valamint Bódi Marianna, Wagner Lajos és Haja Zsolt operaénekes. Viola napján a város főterén táncházat szerveznek 650 táncos részvételével – ez a szám arra utal, hogy Debrecen idén ünnepli mezővárossá válásának 650. évfordulóját. A pipacs napján Ricardo Salsa Club-koncert és kubai salsashow lesz ugyancsak a főtéren, másnap este pedig Queen Memorial Concert Show-ra várják az érdeklődőket.

A karneváli felvonulást hagyományosan augusztus huszadikán rendezik: a virágkocsikból és az azokat kísérő művészeti csoportokból álló menet reggel nyolc órakor indul, s a városon áthaladva várhatóan délután két órára érkezik meg a Nagyerdei Stadionba, ahol a fellépők zenés, táncos produkciókkal szórakoztatják a közönséget. Zárásképpen a főtéren este: utcabál!

Infó

42. DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL augusztus 15–21-ig http://debrecen.varosom.hu/portal/program/909881/Debreceni_Viragkarneval

Top 5

1. ZEMPLÉNI FESZTIVÁL

Minden a szemnek, fülnek augusztus 20-ig.

2. HORTOBÁGYI HÍDVÁSÁR

Hagyomány, pásztorételek, néptánc, vásár 19–21-ig.

3. 25. MESTERSÉGEK ÜNNEPE

Díszvendég a Balti államok a Budavári Palotában 18-21-ig.

4. ÁRPÁD-HÁZI ZENEI NAPOK

Háromnapos koncertsorozat a debreceni Kerekestelepi Strandfürdőben 18–20 között.

5. BALATONFÜREDI BORHETEK

augusztus 28-ig. Koncertek, színielőadások és kirakodóvásár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.