Koncert 70 forintért!

A szervezők ígérik: megőrzik „az elmúlt években felépített underground-indusztriális hangulatot” – ami nem lesz nehéz.

A miskolci vasgyár helyett idén egy jóval nagyobb és könnyebben megközelíthető helyen, a Miskolci Egyetemen rendezik meg a 2011-es Gyár-fesztivált augusztus 18. és 21. között. Az eseményt sokan azért szerették, mert – ellentétben más fesztiválokkal – itt úgymond „csövesáron” lehetett belépőhöz jutni. A szervezők az új helyszínen is megtartották e régi jó szokásukat, így kétezer-ötszáz forintos napijeggyel, illetve 6-7 ezer forintos bérlettel lehet bejutni ebben az évben a programokra. (Kiszámolták: egy koncert átlag hetven forintba kerül).

A vasgyári területen nem volt mód sátorozásra, itt ez is megoldódik: egy kijelölt és elkerített helyen a bérletesek ingyen, a napijegyesek pedig 800 forintért használhatják a kempinget, de a kényelmet szeretőknek az egyetem kollégiumai is rendelkezésre állnak. Tavaly már több mint 8000 látogatót vonzott a Gyár-fesztivál, s nemcsak a környékbeliek kíváncsiak a rendezvényre, hanem az egész országból és a határon túlról is jelentkeztek jegyekért.

A szervezők ígérik: megőrzik „az elmúlt években felépített underground-indusztriális hangulatot” – ami nem lesz nehéz, hisz az egyetemváros is bővelkedik ipari műemlékekben, gyárcsarnokokban. A helyszínváltás mellett szólt az is, hogy a budapesti West-Balkántragédia óta szigorodtak a biztonsági előírások, így a már eddig is zsúfolt vasgyári területre ebben az évben minden bizonnyal engedélyt sem kaptak volna a fesztivál létrehozói. A program alapján olyan külföldi előadók érkeznek Miskolcra, mint a Skindred, a N.O.H.A., a Soilwork vagy az angol We are the Ocean. A magyar „hírességek” között színpadra lép a Kiscsillag, Kowalsky Meg a Vega, 30Y, Irie Maffia, Vad Fruttik a Subscribe, s továbbra is a rock, a metál, a hiphop és az elektronikus műfaj határozza meg a zenei kínálatot. Vagyis: a helyszín változhat, a Gyár-fesztivál marad.

Infó

Gyár-fesztivál a miskolci egyetemen augusztus 18–21-ig.

Top 5

1. EGY DÍVA ÉJSZAKÁJA

Rácz Kati koncertje a 20–50-es évek slágereiből 17-én 21 órától az Orfeumban.

2. PRESSER GÁBOR-RÚZSA MAGDI

Egyedülálló közös koncert 20-án 19 órától a Mosonmagyaróvári Nyári Fesztiválon.

3. ZORÁN-KONCERT

A Liszt Ferencés Kossuth-díjas énekes, zeneszerző 20-án 20 órától a Siófokon a szabadtéri színpadon.

4. EGY KISS ERZSI ZENE

A viccesen komoly művésznő 20-án 20 órától a budapesti Kobuci Kertben.

5. NYÁR VÉGI BRAZIL FESZTIVÁL

Zumba, samba, salsa, jelmezek, kavalkád, capoeira 19-én 20 órától a Dürer Kertben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.