Párkereső

Néhány házaspár vendégségbe érkezik New York alpolgármesteréhez, aki feleségével éppen tizedik házassági évfordulóját ünnepel...né.

Ám a két házigazda, az ünnepi vacsora és a személyzet nincs sehol. A vendégek között zavar támad, talán némi ijedtség is, kicsit mintha Agatha Christie is bekacsintott volna a szerzőhöz, amikor az a darabot írta. És a szereplőket körüllengő megannyi baljós gondolat, a felhabzó zavar komikus helyzeteket, magyarázkodásokat, vicces párbeszédeket és szituációkat csal elő belőlük. Mulatságos hazugságokat, csűrcsavarokat, pletykákat.

A közönség pedig nevet, és persze, hogy ezt teszi, mert Neil Simon Pletykafészek című darabja jó, a színészek (mások mellett Nagy ­Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Scherer Péter, Básti Juli, Bertalan Ágnes vagy Cserna Antal) láthatóan kedvvel mókáznak a színpadon, Puskás Tamás pedig valamit nagyon tud Neil Simonnal kapcsolatban, és nem csak azt, hogy az ő darabjait játszani általában biztos siker.

– Neil Simon úgy beszél az emberről, hogy mindig ráismerünk önmagunkra, megsajnáljuk, megszeretjük magunkat, és meggyőződésem, hogy a Neil Simon-előadások után másnap valamennyi nézőnk pozitív gondolkodású, vidám emberként indul munkába – mondta a rendező egy februári interjúban, amely a bemutató kapcsán készült vele.

Akkor még legfeljebb csak sejtette, hogy a Centrál Színház újabb Neil Simon bohózata is siker lesz, ma már tudja, hogy az lett, a darab telt házakkal megy, és alighanem Keszthelyen sem maradnak üres helyek: a Pletykafészek ugyanis augusztusban a keszthelyi Festetics kastélyba költözik, hogy ne csak a főváros legyen a hazugságok, pletykák központi terepe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.