Kincses sziget

Ha nem találnak oda, vagy elkeverednének valahol, akkor próbáljanak meg az alábbiak szerint tájékozódni. Keressék a restaurált, régi cirkuszi lakókocsit, amely egyébként nem más, mint egy kortárs művészeti galéria, benne ezúttal fotográfiákkal, videoklipekkel.

Keressék ezt a lakókocsit, de ha nem találják, még mindig felfigyelhetnek a környékén néhány alakra, akik azt játsszák, hogy egy buszmegállóban tör rájuk a cirkuszművészet, és akrobatikus villámtréfákat mutatnak be rúdon, talajon. Five Quartet Trio, így nevezik magukat, speciel olaszok, de ez mindegy.

Hagyatkozhatnak a fülükre is, valahol ott trappol a fák között Ágoston Béla menetzenekara a Schaplin is. De mehetnek arrafelé is, ahol régi némafilmzenét hallanak, ott Darvas Kristóf és a Medrano Akusztik improvizál régi némafilmekre, melyeken Chaplin vagy Buster Keaton bolondozik. És, ha ezt a mozit megtalálták, kell ott lennie egy másiknak is. Abban szintén retrohangulat uralkodik: Papp Gábor Zsigmond filmjeit vetítik, melyek Magyarországot, Budapestet és a Balatont mutatják korabeli híradó-, reklám- és rövidfilmrészletek felhasználásával.

Na jó, mondjuk, nem találják egyiket sem. Füleljenek tovább. Valahol a bokrok mélyén egy sátorban Triceps, az éhezőművész mesél az életéről, nemmessze tőle egy gigantikus méretű kaleidoszkópban mutatnak be színházi előadást, aztmár csak észreveszik. Azt sem? Hát a sziluett színház előadásának gyönyörű fényjátékait? Esetleg a színes fényösvényt, amelyen még bizonyos Kinzo is szembejöhet, aki kicsit odébb fekete,mexikói pankrátormaszkban mutat be performance-okat.

De, ha az említett tán kicsi, de annál fontosabb produkciók segítségével végképp nem találják az idei Sziget Fesztivált, akkor menjenek biztosra: haladjanak a Hajógyári-sziget legfényesebb területe felé, ott lépnek fel az augusztus 10–15. között megrendezett Sziget Fesztivál legtündöklőbb csillagai, őket biztosan megtalálják, az egyiket például valami Princenek hívják, ha jól jegyeztem meg. Jó szórakozást!

Infó

Sziget Fesztivál augusztus 10–15. Óbuda, Hajógyári-sziget www.sziget.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.