Élvezett kötelező

Régebben a 100 híresregényt kaptuk le a polcról, ha dolgozat előtt kaptunk észbe, hogy nem jut már idő a kötelező olvasmányra. Mostanra a gyerekeink kellemesebb és hatékonyabb módon tehetik magukévá a vakációra feladott irodalmat.

Szikrázó napsütésben nehéz a szobában maradni – ez tudományos tény. A szün idei napok viszont peregnek, a polcon meg még ott sorakoznak a július–augusztusra feladott „kötelezők”. Olvashatja a Régi csibészek – Klasszikusok könnyedén sorozatunk külföldi remekeit vagy a most már CD-n is elérhető magyar klasszikusokat. Például esténként tévénézés helyett, strandon rekkenő déli hőségben, amikor vízbe menni úgyis veszélyes, vagy épp a nyári zápor ideje alatt, amíg szünetel a focimeccs – tegye föl az iskolás a fülhallgatót.

A Móra Kiadó Hangoskönyvsorozatának irodalmi műveit remek színészek olvassák, így a Téli berek és a Tüskevár című Fekete István-művek, valamint Móra Kincskereső kisködmönje Széles Tamás hangján szólal meg, A koppányi aga testamentumát Benkő Péter mondja, Petőfi János vitézét pedig Nagy Ervin.

A véget érni nem akaró busz-, autó- vagy repülőutakra egyébként életmentő intézkedés a szülők részéről beszerezni valamilyen figyelemelterelő eszközt, főleg az óvodásoknak vagy a még kisebbeknek. Sokaknál a hordozható, anyósülés fejtámlára szerelhető DVD-lejátszó menti meg a családot egy végighisztizett utazástól. Ugyanilyen hasznos lehet azonban egy szivargyújtóról működő CD- vagy MP3-lejátszó, hogy a gyermek pillanatok alatt a csetlő-botló Micimackó kalandjaiba merülhessen (itt Koltai Róbert a mesélő), magyar népmesét hallgasson Ujlaki Dénestől vagy a sunyi rókatársakkal, vadászkutyákkal és a Simabőrűvel dacoló Vuk történetét Gyabronka Józseftől. Pöttyös Pannit, Frakkot és a Futrinka utcát hagyjuk meg a hazaútra.

TOP 5

1. ZÖLD PÉTER MESÉJE

a Művészetek Völgyében, a kapolcsi Királyi Udvarban július 29-én délelőtt 10-kor.

2. ÁLLATI JÓ HÉTVÉGÉK

a Budakeszi Vadasparkban legközelebb július 29-én délelőtt 11-től.

3.  TÜCSÖKKERTI PIKNIKET

tartanak a XIII. kerületi Tücsöktanyán mozgásos és készségfejlesztő játékokkal július 30-án délután 3-tól.

4. A GYÉMÁNTOS HERCEGNŐ

az Esztergomi Várszínházban július 30-án délután 5-kor.

5. IX. SZENTGOTTHÁRDI CSATA EMLÉKFUTÁS

gyerek és felnőtt futamokkal július 30-án délután.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.