Színház szabadon

Csupa bevált program, lesz köztük friss meg kultikus és elmaradhatatlan.

A nyaralás messze száll, sok emlék visszajár, hányszor elmúlt már, de újra vár a balatoni nyár… Ott hagyjuk Zamárdi-felsőt, ésmeg sem állunk egészen Balatonföldvárig. Persze megcsodálhatjuk a város határában álló vaskori földvár maradványát, elsétálhatunk a parkerdőbe, átkelhetünk a kikötő gyaloghídján, felkutathatjuk Bajor Gizi, Széchenyi Zsigmond vagy Kandó Kálmán egykori villáját is, de a kikötő legyen a célállomás, a végállomás: az idén újra megrendezik a Kultkikötőt. A szabadtéri színpad másfél hónapig, szeptember negyedikéig várja a látogatókat. Színes összművészeti kavalkád: színházi előadások, koncertek, kiállítások, PARTmozi, hagyományvásár, táncmulatság, egy kis beszélgetés meg néhány pohár vörös vagy fehér, több sem kell a hangulatos nyári estéhez. A szervezők külön felhívják figyelmünket, hogy azon se lepődjünk meg, ha a part menti sétányon barangolvamegpillantjuk Hernádi Juditot, Udvaros Dorotytyát, Molnár Piroskát, Vári Évát, Benedek Miklóst, Őze Áront vagy Szacsvay Lászlót, hiszen a pihenés mellett mindenekelőtt szórakoztatni jöttek.

Augusztus végéig felnőtt- és gyerekszínházi előadások sorakoznak majd egymás után. Csupa bevált program, lesz köztük friss (A nagy négyes, A Bandy-lányok) meg kultikus (Egressy Zoltán: Portugál, Hobo: Circus Hungaricus, Spiró György: Az imposztor) és elmaradhatatlan (Szörényi–Bródy: István, a király).

Az nem kérdés, hogy nekünk ez a Riviéra, de most nemcsak a tihanyi révnél vagy a füredi mólónál, hanem a földvári kikötőben is.

INFÓ

KULTKIKÖTŐ Balatonföldvár, július 16.–szeptember 4. Program: www.kultkikoto.hu

Top 5 földváron

1. GYÓGYÍR ÉSZAKI SZÉLRE

(Fullajtár Andrea, Őze Áron) július 16-án este 9-kor.

2. MESE AZ ELGURULT VARÁZSTALLÉRRÓL

július 17-én délelőtt 11-kor.

3. JöVőRE VELED UGYANITT 1.

(Bánfalvy Ági, Harmath Imre) július 22-én este fél 9-kor.

4. A JAMAICAI ÉS A TROMBITÁS

(Voith Ági, Bodrogi Gyula) július 23-án este fél 9-kor.

5. BABSZEM JANKÓ

július 24-én délelőtt 11-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.