Bábel a Balatonnál

Hallgassuk csak a nyári fesztiválok megfáradt veteránjait: „Évek óta mindenütt ugyanazok a bandák lépnek fel. Unalmas már ez így, nem is nagyon van értelme, maximum egy-két helyre lehet lenézni.”

Aztán meg ott tombolnak egész nyáron az országban fellelhető összes nagy- és kisszínpad előtti tömeg első sorában. Hiszen azért van több éve kőbe vésve a magyar zenei közélet kötelező együtteseinek listája, mert a kezdeti berzenkedés ellenére mégis mindenki elmegy akár húszadszorra is a koncertjeikre, arról nem is beszélve, hogy igenis megvan a hangulata annak, amikor az ember sörrel mos fogat, és nincs pénze mást enni, mint kiflit tejföllel.

Aki kicsit lassabb menetre váltana a VOLT és a Sziget közötti félidőben, az Fonyódligeten, a Babel Sound interaktív zenei táborban július 16–24-e között megteheti.

S van is miért felhúzni a szemöldököt: mitől lesz egy fesztivál interaktív? A többimiért nem az? Vagy így jobban hangzik, mert így egyedinek tűnik?

A Babel Sound szervezői programkínálatukkal a rendezvény közösségi jellegét hangsúlyozzák. Aki akar, a műfajonként változó workshopokon új hangszeres technikákat tanulhat a szakma nagyjaitól, az esti bulikon pedig együtt sörözhet a táborban maradó együttesek tagjaival. A világzenével nem lehet mellélőni, ennek jegyében a nevében is a kulturális ezerszínűségre emlékeztető rendezvény igyekszik a föld minél több pontjáról minél egzotikusabb nemzeti sajátosságot felvonultatni. Cigány, zsidó, latin, afrikai, ritmusok és táncok dobbannak és toppannak, arab és indonéz dallamok hajladoznak a különféle kézműves- és gasztronómiai bemutatókkal készülő sátrakban, falvakban és táborokban.

Hogy mégse üssön el túlságosan ez a fesztivál sem a többitől, a külföldi bandákon kívül olyan jól ismert hangulatfelelősök is fellépnek, mint a Besh o Drom, a Kerekes Band, Lajkó Félix, a Parno Graszt vagy a PASO.

INFÓ

BABEL SOUND CAMP

Interaktív világzenei tábor a fonyódligeti balaton-parton július 16–24-én.

Top 5

1. V. EGRI TÖRTÉNELMI VIGASSÁGOK

Törökország a vendég a Középkori Piactéren, július 15–16-án.

2. BUDAPEST KLEZMER BAND

a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon július 18-án este fél 9-kor.

3. SINATRA AND FRIENDS

Farkas Gábor Gábriel és Jazz Triója az Orfeum Nyári Zenés Fesztiválon július 21-én este 9-kor.

4. BART MARIS, TÓTH VIKTOR TERCETT, HADRIEN FERAUD

a Zsámbék Jazz Openen július 22-én este 7-kor.

5. VI. VÁR BLUES FESZTIVÁL

a gyulai Tószínpadon július 24-én este 7-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.