Övék a kulcs

El tud képzelni egy várost, ahol három napig minden gyerek és felnőtt mosolyog? Így hangzik a július 1-jén kezdődő Győrkőc Fesztivál egyik szlogenje.

Az általános iskolai bolondok napjára emlékeztet az egész, amikor a padba ültethettük a tanárokat, és néhány órán át mi idétlenkedhettünk a katedrán. A győri fesztivál nyitánya az, hogy Farkasházi Réka és a Boribon együttes koncertjét követően a polgármester átadja a gyerekeknek a város kulcsát. Ők pedig ezután három rövid napra játszótérré változtathatják a tiszteletre méltó megyeszékhelyet.

A város közterei is átalakulnak, a Bécsi kapu teret például Mesevárossá varázsolják a szervezők, színművészetis növendékek játszanak majd ott mesehősöket, lehet felhőre vadászni, mesefalat pingálni, kaszinózni, cukrászdázni, tekeregni, cirkuszolni, a hírek szerint még a nyáriMikulás is tiszteletét teszi itt. Vendégségbe érkezik az egyik legremekebb hazai bábos csapat, a Tintaló Társulás Bollár Kótyag és Mámori Nellike nagy sztorijával és a világot kiszínező Zsiga föstő színkavalkádjával. Eljön a debreceni Hepp Trupp, a pécsi Bóbita és a veszprémi Kabóca Bábszínház is.

A Furfangosok földjére kistermetű tudósokat (inkább tudósjelölteket) várnak látványos kísérletekkel és olyan „óriáscsodákkal”, mint a gólérzékelő kapu vagy a szárazjeges rakéta. A győri uszodát erre a három napra Locspocs szigetté keresztelik, ugrálóvárban, csónakázótavon, trambulinon és hűsítő bombával lehet majd rakoncátlankodni. A Győrkőcfaluba mondókázni, gólyalábazni, hordólovagolni és mocsárjárni hívják a fesztiválozókat, a Tipegő-topogó babakertbe pedig felfedezőkörútra a legeslegkisebbeket. Lesz még kalandparkos drótkötélpálya, Győrkőcolimpia, öko játéksarok, és a fordított hétvégén a helyi állatkertben szintén ingyenes a séta. Pontosabban egyetlen mosoly az ára, amelyet a fesztiválkarszalagért cserébe a belépéskor kell prezentálni, továbbá egy nevetős portréfotón – ebből minden gyereknek legyen egy a farzsebében!

Top 5

1. A 4. GYEREK ARC KIÁLLÍTÁS

a Millenárison, az Európa Pontban látható augusztus 29-ig.

2. A VAKÁCIÓ AKCIÓ

augusztus 19-ig minden nap kínál gyerekprogramot az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ.

3. A BUDAVÁRI LABIRINTUSBAN

Thészeusz és Minótaurosz történetével ismerkedhetnek a gyerekek július 10-én 10-től.

4. AZ ELVARÁZSOLT DISZNÓ

című meseopera a budapesti Magyar Szentföld Templomban július 9-én és 10-én este 7-kor kezdődik.

5. AZ ALMA EGYÜTTES

a szentendrei Városháza udvarán koncertezik július 10-én 10-től.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.