Hegyvidéki fesztivál

Bor: Balaton-parti Szent György-hegy, zene: dzsessz, nép- és komolyzene, színház: Voltaire-től a japán dobosokig. Ha nem is ebben a fontossági sorrendben, de mindez megtalálható a hatodik Ghymes-fesztiválon.

A felvidéki Ghymes együttes tagjai 2006-ban rendezték az első saját fesztiváljukat. A programot meghatározta, hogy Szarka Gyula a zene mellett a színház és a borászat szerelmese.Hobbiját az idén a rendezvény résztvevőivel is megosztja, amikor saját borospincéjébe invitálja őket egy zenés borkóstoló erejéig. Testvére, Szarka Tamás is másik oldalárólmutatkozik be saját költői estjének keretében.

A Ghymes-fesztivál összművészeti eseménynek ígérkezik. A hagyományőrző zenei és táncos produkciók mellett komolyabb irodalmi és színházi előadások, de még harcművészeti bemutató is szerepel a programban, Fábry Sándor, a L’art pour l’art mellett az Ataru japán dobszínház.

A gyerekeknek kézműves-foglalkozások, játszóház, íjászat, mesejátékok. Szomjasoknak-éheseknek Szent György-hegyi borok és lacikonyhák.

Az együttes elmondása szerint a fesztivál „nagy luxus” számukra és a közönség részére is, de ennyit megengedhetnek maguknak. Szerintük megéri nemcsak előadóként, de szervezőként is részt venni a folyamatban, mert így „kompromisszumok nélkül tudnak kibontakozni és közvetlen kapcsolatba kerülni a közönséggel”.

Top 5

1. SZABÓ BALÁZS ORGONAESTJE

az Avasi templomban (Miskolc) július 4-én este 7-kor.

2. CHORALIS CONSTANTINUS 500

a pomázi Teleki-Wattaykastélyban július 6-án este 7-kor.

3. ZENÉS FORGATAG

a Szegedi Szimfonikus Zenekar a szegedi Széchenyi téren július 8-án este 9-kor.

4. PÁTERY DÓRA ORGONAESTJE 

A tihanyi apátságban július 7-én este fél 8-kor.

5. SZŰCS LAJOS (BRÁCSA), SZŰCS MÁTÉ (ZONGORA)

a kőszegi református templomban július 10-én este 7-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.