Szarvas – vízen

Szarvason ősbemutatót is terveznek: a város híres tudósa, Tessedik Sámuel életét felidéző zenés játékot.

Békés megye nyugati kapuja, Szarvas igazi kulturális csemegével várja az idén nyáron a színházkedvelőket: június 25-től fogadja vendégeit a Holt-Körösre épült vadonatúj szabadtéri színpad. Az ezerfős nézőtér előtt szeptemberig váltják egymást a produkciók, amelyek a BékésMegyei Jókai Színház repertoárjára épülnek, de ősbemutatót is terveznek: a város híres tudósa, Tessedik Sámuel életét felidéző zenés játékot, Pozsgai Zsolt darabját. Július 2-án Lúdas Matyi püföli majd el háromszor Döbrögit (esőnap jú lius 3.) a holtág hullámai fölé ácsolt méretes színpadon.

A legnagyobb érdeklődéssel várt produkcióminden jel szerint a Csárdáskirálynő lesz, augusztus 6-án. A csabaiak által színre vitt Kálmán-nagyoperett, nem utolsósorban a tévésorozatból a kulisszák világába visszatért Fodor Zsóka (emlékeztetőül: Magdi anyus) és a Miska pincért elementáris humorral alakító Straub Dezső jóvoltából már az ősszel táblás házakkal futott, úgyhogy tavasszal ismétműsorra kellett tűzniük.

Szarvason – civil kezdeményezésre – már eddig is tartottak nyaranként műsorokat a csillagos ég alatt, de a mostani minőségi ugrást jelent. Mint Fekete Péter, a programot alakító csabai színházigazgató elmondta, pályázaton nyert jelentős összeggel a szarvasiak rövid idő alatt olyan létesítményt varázsoltak a Holt-Körös partjára, amely bárhol büszkeség tárgyát képezhetné. A nézőteret körbeölelő két bástyaszerű épület plusz a víz, és a látványos, gyalogos fahíd új darabok megírásához is ihletteremtő – véli a direktor, aki jövőre már ideképzeli Monte Christo grófját is. Az idei nyolc előadáson túl, esténként egy-egy népszerű művész – például Dobó Kata – és nem kevésbé ismert vendége (író, költő, dalszerző, előadó) várja a nézőket. Ezek a programok ingyenesek.

www.viziszinhaz.hu

Top 5

1. HÁZIMOZI - INTERAKTÍV FILMFESZTIVÁL

Sosem volt mozifilmek a Momentán Társulat előadásában az Impróban június 28-án este 7-kor.

2. EGYÜTTÉLŐSDI

A Bácskai Juli Pszichoszínház előadása Veszprém Dubniczay Palotában június 28-án este 8-kor.

3. CSALAFINTASÁGOK A CSALITOSBAN

Az Óperenciás Bábszínház előadása Debrecenben, az Emlékkertben június 29-én délelőtt 10-kor.

4. MAFFIA SWING 1920

Táncjáték gengszterekkel a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 30-án este 8-kor.

5. AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

Madách Imre drámai költeménye nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékok ünnepi évadát július 1-jén este 8-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.