Sting – most komolyan

A természet gonosz tréfája folytán nincs annyi keze, hogy az említett hangszereket egyidejűleg megszólaltassa.

„Gordon legjobb barátja egy öreg spanyol gitár volt, szakadt húrokkal. Egyik nagybácsija után maradt rá, aki Kanadába emigrált”, olvashatjuk Gordon Matthew Thomas Sumner, vagy ahogy szerte a világon ismerik, Sting életrajzában.

A kissé szirupos mondat mindenesetre – már amennyiben igaz – egy szédületes karrier első akkordjaként is értelmezhető, hogy stílszerűen sziruposak legyünk mi is. Sőt. Sting, a Police együttes egykori énekese, basszusgitárosa, aki később szólóénekesként is eladott néhány tízmilliónyi lemezt nemcsak gitározni tanult meg, ma már konyít a mandolinhoz, a szaxofonhoz, a zongorához és a harmonikához is, csakhogy a természet gonosz tréfája folytán nincs annyi keze, hogy az említett hangszereket egyidejűleg megszólaltassa, ezért folyton folyvást zenésztársakkal kell színpadra lépnie.

Utóbbi időben ezek száma jelentősen felszaporodott, tavaly például a Royal Philharmonic Concert Orchestra tagjaival járt nálunk, most ismét komolyzenészekkel (is) dolgozik, júniusi, budapesti koncertjén a Dohnányi zenekar kíséri. A Dohnányi zenekar számára nem idegen terep a könnyűzene vagy a dzsessz, a tagok muzsikáltak már az Illényitestvérekkel, Szakcsi lakatos Bélával, Falusi Mariannal.

Június 30-án Budapesten, a Papp László Sportarénában Sting lényegében a tavalyi, komolyzenészekkel dúsított előadását ismétli meg, de felcsendülnek a nagy kedvencek is. Ráhangolódásként ajánlott a művész „Symphonicities” valamint a „Live In Berlin” című albuma. A koncertre estélyi és frakk nem szükséges, jegy erősen ajánlott.

Infó

STING: SYMPHONICITIES, közreműködik a budafoki dohnányi zenekar: június 30., 20 óra, Papp László Sportaréna

Top 5

1. PLEIN AIR KONCERTEK A LISZT FERENC KAMARAZENEKARRAL

Mozart-est a Kiscelli Múzeum Fővárosi Képtárban június 27-én este 8-kor.

2. RINGO STARR AND HIS ALL STARR BAND

28-án 20 órától a Papp László Budapest Sportarénában.

3. DALOK A RÉGI BUDAPESTRŐL

Sanzonok, kuplék, filmdalok Igó Éva, Fesztbaum Béla előadásában az Óbudai Társaskörben június 29-én este 8-kor.

4. OLÁH KÁLMÁN & KLENYÁN CSABA DUO

Improvizációk a Budapest Jazz Clubban 30-án este 9-kor.

5. GILA GOLDSTEIN

Zongorakoncert a Régi Zeneakadémián július 2-án délelőtt 11-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.