Csajok a filmvászonról

A szürke fényeivel az égen unottan matató tél, a lapátkezeivel részegen hadonászó tavasz után néhány hete befutott a nyár is.

A fesztiválokon kapható sör ízű csapolt vizek, a soha fel nem fújható gumimatracok és az izzadt MÁV-kalauzok évszaka. A Kárpát-medencét ellepik a mosolygósan borozgató egyetemista lányok, estefelé tereken üldögélnek, tópartokon heverésznek, körutakon billegve bicikliznek, szóval csupa olyasmit csinálnak, hogy az embernek jobb kedve lesz, ha egy kicsit megbámulja őket. Éppen ebből az önfeledtségében is nagyon valóságos világból kell néha elvonulni, a lázban égő agyakat egy-egy filmmel ellazítani. Mivel pedig a nyárban mégiscsak a csajok a legfontosabbak, olyan filmeket ajánlatos nézni, amelyekben akad különleges nő.

Mondjuk olyan, mint a mozikban vetített Mosás, vágás, ámítás című film főszereplője, Audrey Tatou. A világot hatalmas barna szemekkel, és édesen ravasz mosollyal figyelő egykori Amélie ezúttal egy mindentudó fodrászlányt alakít a francia élet stílusos díszletei között.

A DVD-n megjelenő London Boulevard Charlotte-ját játszó Keira Knightley a két kecses lábon járó bizonyíték arra, hogy milyen hülyeség az általánosítás. Például az, hogy az angol nők kövérek, a mellük a térdükig lóg, és több sört isznak, mint Vili bácsi a Barátok köztben. Ezzel szemben Keira most is dögös, érzékeny, és úgy néz a ködös londoni éjszakában, hogy nagyon.

A Béka Filmklubban vetített Vicky Cristina Barcelonában Woody Allen újkori múzsája, Scarlett Johansson mutatja meg, hogy akármilyen felszínes ostobaságokat és ötforintos bölcsességeket adott a szájába a rendező, ő akkor is nagyon vonzó, kifejezetten erotikus jelenség. Nem is beszélve a riválisát, majd egy jelenet erejéig a szeretőjét alakító Penelopé Cruzról, aki a filmben főként kiabál és képeket fest.

Akinek meg ő sem elég, az vágjon neki a nyárnak. Van még bő két hónapja.

Infó

MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS francia vígjáték a mozikban.

LONDON BOULEVARD, angol krimi DVD-n.

VICKY CRISTINA BARCELONA, amerikai vígjáték a Béka Filmklubban (Budapest, VII., Garay utca 25.) június 24-én este 8-tól.

Top 5

1.  Film Hanna – Gyilkos terrmészet

Mauglilány a CIA vonzásában.

2. Film - Vagyunk, akik vagyunk

Mexikói rémtörténet.

5. Film - Mr. Popper pingvinjei

Jim Carrey és sok más állat.

4. DVD - A negyedik

Múzsák a fegyverek között.

5. DVD - A következő három nap

Russell Crowe feleséget keres.

JavierBardem és Scarlett Johansson (Woody Allen: Vicky Cristina Barcelona)
JavierBardem és Scarlett Johansson (Woody Allen: Vicky Cristina Barcelona)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.