A menü: velő

Ha eddig nem volt, most már ne nagyon faragjanak maguknak programot a június 17–18-i hétvégére. Csak semmi telek, csak semmi Balaton, csak semmi Dagály – velő legyen a menü. Világvelő.

Merthogy az idén is lesz VilágVeleje Nyár, és az éppen a következő péntek–szombatra esik. Az meg külön jó, hogy nem valamelyik budapesti betondzsungelecske közepén, ahol a gumitalpú cipő gyorsan olvadásnak indul, ha a k. érdeklődő öt percnél többet áll egy helyben. Hanem egy valódi zöld szigeten, az Orczy-kertben. Ahol ezen a hétvégén a zenéé a főszerep.

A pénteki fő attrakciónak Magyarország legdurvább rockabilly triója, az idén 13 éves Mystery Gang hangol este hattól, fél nyolckor jön a megunhatatlan Pál Utcai Fiúk – fél tíztől aztán érkezik a debreceni különítmény, a hosszú idő után újra Budapesten koncertező Tankcsapda. Ez a koncertjük az „Új nap vár” turné úgymond főállomása, ha másért nem, ezért mindenképpen érdemes kibumlizni a Nagyvárad térre. No persze a Tószínpad artistái sem okoznak majd csalódást: tizenegytől Jamie Winchester ad unplugged koncertet, éjjel fél egytől pedig Szekeres András és Barbaró Attila duója játszik gitáron és énekhangon.

Szombaton a Stereomlik indít 18 órakor. A Junkiesos Szekeres András másik zenekarával szépen előkészíti a terepet a 30Y-nak, akik viszont a nagy visszatérő Hiperkarma előtt játszanak egy istenest. A bízvást zseniálisnak nevezhető banda 2007 óta nem koncertezett – igazi visszatérésnek lehet szem- és fültanúja tehát, aki az Orczy-kertbe látogat. A tószínpadon Kardos Horváth János, majd a Panírozott Barikák, végül Víg Mihály játszik.

A főszerep a zenéé, de azért a sportpályák is nyitva tartanak, ott lesznek a civilek is a környezettudatosság jegyében. De ami a legfontosabb: a fesztivál lehetőséget kínál arra, hogy több generáció együtt szórakozzon. Ez a velő, na. A világ veleje.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.