Pulcinella Pécsre megy

A Ziránó Színház commedia dell’arte figurájával, Pulcinellával meg János vitézzel, Bolond Istókkal és Laci királyfival együtt a garabonciások meg a tűzzsonglőrök is a Pécsi Országos Színházi Találkozóra mennek gyerekeket szórakoztatni!

A színházi szakma éves seregszemléje a baranyai városban olyan ünnep, amelynek legfőbb attrakcióira, a versenyprogramba válogatott előadásokra bejutni szinte képtelenség.

Pontosabban jegyekhez csak a szakmabeliek jutnak, kollegiális alapon vagy nagyon előrelátó helyiek, csőre töltött pénztárcákkal.

Nyilván ezért találták ki a találkozó „off” programjait, amelyekre a helyszínen is vehető jegy, nagy részükre pedig belépő sem kell. A Jókai tér például évek óta az OFF Porondnak ad helyet, egy olyan színpadnak, ahol egymást váltják a gyerekprogramok. Az idén többek között a Mesebolt Bábszínház játszik ott vitéz szabólegénnyel meg égig érő fával, a kecskeméti Tintaló Társulás sokszoros díjnyertesét, A nem akarok többé boszorkány lenni című bábjátékot hozza, a MárkusZínház Mátyás királynak „ad szárnyakat”, a Mesebolt pedig a titokzatos Hoppládáját tárja ki a gyerekek előtt. Az efféle programokról elmaradhatatlanok a kézművesasztalok meg a játszóházak, de június 16-án megérkeznek a POSZT-ra a zsonglőrök is tűzgolyóikkal, lángoszlopaikkal és akrobatamutatványaikkal. Langaléta Garabonciásokkal (gólyalábas mutatványosokkal) június 10-én futhatunk majd öszsze a belvárosban, Laczkó Péterrel pedig bármikor, ha a Jókai vagy a Kossuth téren átsétálunk. A vándorfényképész másfél századdal ezelőtti másoló technikával készít rólunk portrét, ráadásul végig figyelhetjük, amint a papírkép elkészül. És ki ne felejtsük Pulcinellát: ő a pécsi forgatagban répalopkodó nyulak nyomába ered!

Top 5

1. A TÜNDÉRKERT-BÉBIJÁTSZÓHÁZ

a T-Home Gyerekszigeten június 12-én délelőtt 10-től.

2. SZÍP KEREK, FOROGJATOK!

pünkösdi játszószínház a debreceni Vojtina Bábszínházban június 6–10. között naponta.

3. A BOGYÓ ÉS BABÓCA

moziváltozatát Debrecenben és Gödöllőn is játsszák június 11-én.RÉgimÓdi VasáRNapBütykölő kézműves-foglalkozásokkal, zenével a szentendrei skanzenben június 12-én.

4.  RÉGIMÓDI VASÁRNAP

Bütykölő kézműves-foglalkozásokkal, zenével a szentendrei skanzenben június 12-én.

5. GÓLYAHÍR!

Kölykök és fiókák az állatkertben című programjára várja a családokat a debreceni Nagyerdei Kultúrpark június 12-én.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.