Szükséges jó

a koplalásnak vége. Tavaly ugyan elmaradt a jubileumi zabálás, de most május 28-án lesz a tízedik Reklámzabálók Éjszakája, ahol a hazai és nemzetközi reklámtermés utóbbi két évének legjavából lehet habzsolni, mazsolázni, még repetázni is.

Az idei központi kérdés így hangzik: öko-e vagy? A környezettudatos válasz pedig a reklámszpotokban köszön vissza. Levetítik a világ legjobb zöld eszméjű terméseit és a szervezők kreatív pályázatának, az Ifjú Zöld Penge nyerteseinek alkotásait. A fiataloknak így lehetőségük nyílt megmutatni a marketingszakembereknek, szerintük milyen az igényes jó. Mostanában a a befolyásolást felcseréli a szórakoztatás, a villódzó feliratot a látványos képi világ, a száraz dumát a humor, a geg, a polifonikus dallamokat pedig az impulzív zene. E pályázat legutóbbi zsűrijének tagjai, Bakáts Tibor, Hrutka Róbert, Novák Péter, Herendi Gábor és Zsédenyi Adrienn épp az ilyen innovatív újdonságokat keresték.

A rendezvény célja, hogy kiölje a fejekből a mindenhol jó, de a legjobb ott, hun’ nincs reklámelgondolást. Legyen ez egy „szükséges jó”. A megszokott hatórás vetítés helyett duplaannyi, tizenkét órás katarzisélmény várja a látogatókat. Mindemellett lesznek koncertek, jönnek standup komikusok, este háromdimenziós VJ-afterparty kápráztatja a füleket, végtagokat, szemeket, nappal pedig közösségi kertészkedés és beltéri sportolási lehetőséget kapnak a tömény reklámtúladagolásban szenvedők.

Lehet a reklámokat szeretni, végképp eltörölni akarni, eltűrni, s vágyódni a régiek után. Ma már az interneten egy-egy videomegosztó oldalon minden visszanézhető. A nosztalgia csak két kattintásra van. Hiába a félelem a fogyasztói társadalom piranháitól, ha némelyik annyira jó, hogy lehet dúdolgatni a zenéjét a belváros utcáin sétálva,miközben az ember szemét egyre jobban bántja a szemét.

INFÓ

REKLÁMZABÁLÓK ÉJSZAKÁJA

A millenáris B csarnokában május 28-án. A délutáni vetítésre 1-kor nyitják a kapukat, ahol a 2010-es válogatást mutatják be, majd az esti program, a 2011-es összeállítás 8-kor kezdődik és hajnalig tart.

Top 5

1. EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA

Az Eltűnt Gyerekek Világnapja a Műcsarnok mellett május 25-én délután 2-től.

2. HARLEM GLOBETROTTERS 2011

Kosárlabdacirkusz a Papp László Budapest Sportarénában május 25-én délután 6-kor.

3. XI. JAZZ-BLUE JAMBOREE

Hajdúböszörményben május 27-én.

4. FESTŐK VÁROSA HANGULATFESZTIVÁL

Kaposváron május 26–28-án.

5. 12. KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Székesfehérváron május 29-ig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.