A szomorú vasárnapozás beégett az életembe

Rajta vagy a spiccen? – kérdeztük az eredetileg balerina Marozsán Erikától. A nemzetközi karriert befutott színésznő a n ol-Presszóban mesél halálhoz közeli „élményéről”, a világnak olyan részéről, ahova nem vágyik. e z látható a videóban. Aki többre kíváncsi, itt elolvashatja, ami kimaradt a filmből.

Nol-Presszó: Milyen egy szomorú vasárnapod?

Marozsán erika: Amikor megcsináltuk a Szomorú vasárnap című filmet, nem gondoltam, hogy tíz év múlva is itt lesz, jön mellettem ez az Ilona nevű nő. Úgy látszik, nem felejtik el az emberek. Nemrég találkoztam a magyarországi spanyol kulturális attaséval, aki azt mondta: az a küldetése, hogy a Szomorú vasárnapot Spanyolországban forgalmazza. Én meg pislogtam: ez hány éve történt már?

 

Nol-Presszó: Ezek szerint zavar.

Marozsán Erika: Egyáltalán nem, de persze jó lenne, ha jönne még egy olyan film az életemben, ami ennyire megmarad. Amúgy vissza térve a kérdésre, hogy milyen a szomorú vasárnapom: imádom akkor is, ha esős vagy szomorú. Talán akkor még jobban szeretem. Valahogy így kellett történnie: a szomorúvasárnapozás beégett az életembe.

Nol-Presszó: Azt olvastam: még nem láttak nálad szexibben disznósajtot enni. Hogy kell szexin disznósajtot enni? MarozsáN erika: Ezt a szexi jelzőt nagyon szeretik rám aggatni. Nem igazán értem, hogy miből fakad. Én inkább okoskodónak gondolom magam, aki szeret sokat beszélni. A Rám csajmég nem volt ilyen hatással című filmről írta az egyik kritikus, hogy így ember disznósajtot nem tud enni. Szerintem nem volt abban semmi szexi.

Nol-Presszó: Mi volt a legizgalmasabb és a legidegesítőbb a 2001-es Oscar-gálán, amikor az Egy nap története című rövidfilmedet jelölték?

Marozsán Erika: Konkrétan nem voltam magamnál. Előző nap érkeztem repülővel, és életemben először éltem át a gyors időzónaváltással járó jetlaget. A díjkiosztó idején legalább hetven órája nem aludtam. A teremben csupa ismerős jött szembe: Julia Roberts, Danny DeVito, Benicio del Toro, Björk, Sting, és én rendesen mindenkinek köszöntem, mert az ismerősnek illik. Aztán észbe kaptam, hogy az ismeretségünk csupán egyoldalú, és jót röhögtem magamon. Az egészet remekül megszervezték, jópofa volt látni a beülő embereket is.

Nol-Presszó: Kiket?! Mi az, hogy beülő ember?

Marozsán Erika: Ezt a tévén keresztül sosem látja az ember. Mivel a hosszú ceremónia alatt a kamera bármikor bevághatja a közönséget, ha valamelyik sztár kimegy pisilni, akkor kínos, ha üres a széke. Öltönyös emberkék állnak a sorok végén, akik ilyenkor beugranak a helyükre. A magam részéről nagyon viccesnek találtam, hogy arra is gondoltak: a több millió tévénézőnek megmaradjon az illúzió, hogy ez egy telt házas, csodálatos esemény. Vagy például az egészen pici színpadot a kamerák úgy veszik, mintha mindegyiknél halszemoptikát használnának, hogy még pazarabb, elbűvölőbb legyen a látvány. Színház volt ez, varázslat. Utána vacsorák jöttek meg koktélozások, és ez érdekes így. Egy napig.

Nol-Presszó: Tudsz gratulálni?

Marozsán Erika: Szeretek és rendkívül jól tudok is. Ha valami nagyon tetszik, akkor még túlzásba is viszem. Elképesztően boldoggá tesz, ha tehetséget, kiválóságot látok, akár filmen, akár színházban, de bárhol máshol az életben. Legyen az orvos, tanár vagy pedagógus. Nagyon kötődöm az ilyen emberekhez. A férjemet is óriási tehetségnek tartom, az előző kapcsolataimban mind nagy tehetségű rendező, színész, alkotó volt. Nekem szükségem van arra, hogy felnézzek rájuk.

INFÓ

A NOL-PRESSZÓ A NOL-TV ÁLLANDÓ ROVATA

Az interjú Marozsán erika videóját itt lehetmegnézni: http://www.noltv.hu/video/3397.html

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.