Feleszmélnek

Az eszme nemcsak a filozófia egyik alapfogalma, valamely világnézeti rendszer alapelve, hanem egy szervezet is, az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete. Az ESZME Fesztivál sem filozófusok ankétjainak sora, független báb- és táncszínházi előadásokkal találkozhat a Tháliába vetődő gyerek és felnőtt közönség.

Az egyesület öt éve azért jött létre, hogy a szabadúszó előadóművészeket összefogja, műsorszervezési, promóciós segítséget nyújtson, jogi és gazdasági tanácsokat adjon. Azóta már kreatív, művészi közösséget alkotnak, amelyben megférnek a bábosok, táncosok, gyerekszínházi rendezők, akik alternatív, néha kockázatos előadásaikkal állnak általában kisszámú közönségük elé.

Az első és a szervezők remé nyei szerint sorozattá váló ESZME Fesztiválon a 13 produkció a négy nap alatt látható 22 előadással próbál kilépni a fura színházi próbálkozások kevéssé ismert köréből. Lesznek gyerek- és felnőtt-bábelőadások, Petőfi János vitéze és Vörösmarty Csongor és Tündéje Mozart zenéjével, Kipling Magányosan sétáló macskája és Pilinszky Tükörben című meséje marionettbábokkal. Fellép a vándorcirkuszosokat idéző Tintaló Társulás, és ott lesz a Mari nevű szekrény, amely Mosonyi Alíz meséit rejti. Ez az a szekrény, amelyben mindannyian ott lakunk, tehát belefér az egész világ. Látható lesz az ESZME saját előadása, a többszörösen díjazott és nemzetközi sikereket is felmutató Repülési lecke kezdőknek és a PR-evolution Dance Company emberi kapcsolatokról szóló táncprodukciója is.

Nemcsak passzív nézők, családok és gyerekcsoportok is menjenek, kézműves-foglalkozásokon és szakmai beszélgetéseken, közönségtalálkozókon aktivizálódhatnak.

Infó

I. Eszme Fesztivál Budapest,május 12–15.

Thália Színház Arizona és Új Stúdió www.eszme.eu

Offerusz, a nagyerejű előadás
oFFerusz, a nagyerejű előadás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.