Angelina felszedi Deppet

Az utazó című filmet számtalan rossz kritika érte, mégis mindenki megnézi. Hogy miért? Hát mert Jolie és Johnny.

„Johnny Depp, you’re the bomb” – hangzik az Amy Anne Bandszám pikáns hangvételű szövege a tisztes családapáról. És valószínűleg többmillió nő nevében szól, amikor azt énekli: „I’d like to bite your lower lip” („Ajkadba harapnék”). Az intelligens művészlélek maga a megszelídített rosszfiú: karján még ott vannak a tetoválások, de ma mindene a felesége és a gyerekei.

Anyuka már Angelina Jolie is, de a pisztoly így sem áll furcsán a kezében. Tökös csaj, de annyira, hogy Brad Pittet is magáénak tudhatja.

A most DVD-n is megjelent Az utazó esetében olyasmi történhetett, mint amikor egy nő szépen felöltözve tükörbe néz: azt várja, gyönyörűség nézz vissza rá, de nem találja magát elég csinosnak. Két jó színész, egy jó történet, három Golden Globe-jelölés. Mégis a szakértői és a közönségvélemények megegyeznek: a történet elcsépelt, a karakterek nem kidolgozottak, a végkifejlet kitalálható.

Ha viszont a nő úgy érzi, nagyon szét van esve, meglepődik, hogy tükörképe egész tűrhetően fest. A kritikák után sokkal roszszabbat vártam, de nem találtam unalmasnak, sőt kifejezetten szórakoztatott. Bár erős jóindulattal sem mondható thrillernek. Inkább romantikus film, némi akcióval. A főszereplő Elise nagyvilági nő, akit a luxus vesz körül, s a férfiak utána fordulnak. Véletlenszerűen szemeli ki a vonaton Franket, az esetlen, ám érzékeny matematikatanárt, akitmár az ismeglep, hogy egy ilyen nő megszólítja. Amivel nemcsak a rendőrség, de a maffia figyelmét is magára vonja.

Az utazó nem filmtörténeti remekmű, de egy borús estét feldobhat. Az alkotók nemhiába mentek biztosra a főszereplők kiválasztásánál. Gondolatuk a film utolsó mondatában ironizálva visszacseng. Elise véleményezi Frank arcvonásait: „Elmegy”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.