Kultúra jegyrendszerben

Moziba menne vagy színházba, de a hónapban nem engedheti meg magának? Elmenne kedvenc zenekarának koncertjére, azonban most nem telik rá? Ne keseredjen el! Színházjegy 1000 alatt, mozijegy akár 135 forintért, kiállításbelépő 900 forintért – nem lehetetlen, csupán résen kell lenni.

A titok nyitja a közösségi vásárlás, mely nagyon divatos jelenség manapság. Itthon legalább 7 olyan cég van, amely különböző ajánlatokat hirdet meg. Ezek nagyjából olyanok, mint a pár napig vagy pár hétig tartó leárazások a boltokban – rendkívüli árakon kínálnak különböző szolgáltatásokat, ezen belül pedig kulturális lehetőségek is adódnak szép számmal. Hogy miért is éri meg a kulturális intézményeknek áron alul kínálni programjaikat? Egyrészt a felajánlott kedvezmény fejében meghatározott számú közönséggel mindenképp számolhatnak, másrészt a közösségi vásárlás újdonsült népszerűségét kihasználva ingyen marketinglehetőséget kapnak, és olyan rétegekhez is eljutnak, amelyek amúgy a hagyományos hirdetési felületekkel nem biztos, hogy találkoznak.

A kínálat széles: 1400 forint helyett kapható 700 forintos mozibelépő, máskor meg még ennél is sokkal olcsóbb, 135 forintos jegy; dzsesszkoncertek mindössze 500 forintért, kedvezményes színházjegyek már 800 forinttól vagy könyvvásárlási kedvezmények – 3500 forintért 10 000 forint értékben válogat hatott a könyvespolcon a kedves vásárló. Óriási lehetőséget kínálnak tehát e közösségi vásárlószájtok, és az eladások számának tükrében kijelenthetjük – van is rá igény.

És kell is, hogy legyen, hiszen manapság családostul színházba, moziba, koncertre járni anyagilag megterhelő az emberek számára. Nem kell azonban lemondani a kulturális kikapcsolódásról, csupán résen kell lenni. Érdemes figyelni a különböző szájtokat, feliratkozni hírleveleikre. Amikor igazán jó ajánlat érkezik, célszerű lecsapni rá. Ameddig a minimális vásárlószám össze nem jön, fizetni sem tudunk, így nem égethetjük meg magunkat. Az összeg kifizetésére akkor van csak lehetőség, amikor az adott portál bizonyos vásárlószám után megkapta a szolgáltatótól a kedvezményt. Amennyiben ez megtörténik, a vásárlók kifizetik a kedvezményes összeget, melyről igazolást kapnak e-mailben. Ez lesz az a kupon, melyet kinyomtatva magunkkal kell vinni – a moziba, a színházba, a koncertre, vagy a könyvesboltba. Nincs a dologban semmi megtévesztő, semmi átverés. Minél többen vásárolunk, annál többen mehetünk olcsóbban a kívánt helyekre. Lehetett már így jegyet váltani a Merlin Színház, az Orlai Produkciós Iroda vagy a Gózon Gyula Kamaraszínház előadásaira, a Gipsy Kings rajongói 30 százalékkal olcsóbban mehettek el kedvencük koncertjére, és részt lehetett venni a Magyar Nemzeti Galéria MNG EXTRA című programsorozatán is, mindössze 900 forintért.

A pazar akciók pedig nem csupán a fővárosiak számára adottak, újabban egyre több vidéki ajánlat látható az oldalakon. A kultúra tehát tényleg bárki számára elérhető, igazi kulturális programdömping vesz minket körül, csak nyitott szemmel kell járni, és okosan vásárolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.