Waka Waka

Shakira minden idők legsikeresebb latin-amerikai művésze a maga 50 millió eladott lemezével.

„Néhány dal a kezdetekre emlékeztet, mintha szeretnék visszamenni és elölről kezdeni, de amai látásmódommal. Amikor Dél-Afrikában voltam, rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, még a reptéri határőrök is a Waka Waka táncot járták. Az utóbbi időben egy kicsit elvesztettem a kapcsolatot a rajongóimmal, de ez segített visszatalálnom, s minden energiámat az album elkészítésébe fektettem” – vall legutóbbi, Sale El Sol/The Sun Comes Out című albumáról Shakira, aki március 1-jén Argentínában indította világturnéját. A magyar közönség május 5-én a Budapest Sportarénában találkozhat a 10 Grammy-, 15 Billboard- és 4MTV Music Awards-díjat besöprő kolumbiai énekesnővel.

A latin pop-rock zene egyik legnagyobb alakja Shakira Isabel Mebarak Ripoll néven született 1977-ben a dél-amerikai országban. Az énekes, dalszerző, zenész, producer és táncos nyolcéves kora óta ír dalokat, s immár tíz éve a világ egyik legsikeresebb előadóművésze. Spanyol nyelvterületen az 1995-ben megjelent harmadik albuma hozta meg számára a sikert, első angol nyelvű albuma, a Laundry Service pedig az egész világon ismertté tette. Shakira a harmadik előadó a világon, akinek a klipjeit többmint egymilliárdnyian nézték már meg az interneten, és minden idők legsikeresebb latin-amerikai művésze a maga 50 millió eladott lemezével. 2010-ben Waka Waka című dala a futball-világbajnokság hivatalos indulója volt, és a legnagyobb példányszámban eladott „focidallá” vált.

Shakira jelenleg történelmet tanul a kaliforniai egyetemen, ám jó ideje az oktatás szószólójává vált: folyamatosan próbálja meggyőzni a világ vezetőit, hogy változtassanak az oktatáshoz való hozzáállásukon. Példát is mutat nekik saját, Pies Descalzos nevű alapítványával, melyet 18 évesen indított, és már túl van a hatodik iskola megnyitóján is. Az szervezet több mint hatezer kolumbiai szegénysorban élő gyermek oktatását és élelmezését biztosítja, s nemzetközi tevékenységet is végez Haitin és Dél-Afrikában.

Top 5

1. DELADAP

Elektronikus cigányzene 5-én 20 órától a Budapesti Pálinkafesztiválon, a budai Várban.

2. RUSSKAJA

Igazi multikulti, osztrák zenekar 2-án 20 órától a Zöld Pardonban.

3. HAJÓS ANDRÁS - TE SEM LEHETSZ SZTÁR

Zenekari próba közös dalkészítéssel 4-én 20 órától a Szikra Cool Tour House-ban.

4. JANICSÁK VECA ÉS VASTAG CSABA

X-faktoros hangulat 4-én 21 órától a debreceni lovardában.

5. MRS. COLOMBO 

Három fiatal nő, egy kis dzsessz, nagybőgő és hatvanas évek 2-án 21 órától az Old Man’s Music Pubban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.