Zenés videók a temetőben

Zenés videoklip-pályázatot hirdet a csend napjából idén harangok napjává váló, ettől azonban még hagyományos nyár eleji kultúrrendezvényének apropóján a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

A téma: a Fiumei úti Nemzeti Sírkert kulturális és történelmi értékei. Van miből meríteni.

Az intézet sajótreferense, Pénzes Kristóf érdeklődésünkre elmondta: a kiíró olyan, legfeljebb háromperces filmeket vár, amelyeket szigorúan Liszt Ferenc zenéje fest alá (a Lisztévre tekintettel), viszont nem ragaszkodik mereven a hagyományos feldolgozáshoz, a zenemű(részlet) lehet akár remix is. A vizuális anyagot tekintve nincs sem műfaji, sem stílusbeli korlát, csupán annyi – amint az könnyen respektálható is –, hogy nem lehet sem kegyeletsértő, sem vicceskedő. A május 15-ig beérkező alkotásokat a cég két vezetője mellett a dokumentumfilmes Pesty László és a televíziós Nagy György bírálja el. A legjobbnak ítélt klipeket felteszik a nemzeti sírkert Facebook-oldalára, ahol a szélesebb közönség is szavazhat rájuk, a harangok napján, azaz június 5-én egybegyűlők egy óriás ledfalon láthatják-hallhatják a pályamunkákat. További részletek a www.btirt.hu című weblapon olvashatók.

Pénzes Kristóf emlékeztetett: az elmúlt hét csend napján a legtöbb művészeti ágban már kipróbálhatták tudományukat a jelentkezők, volt fotó-, festmény-, sírvers-, sőt virágkötészeti pályázat, jószerivel már csak a film hiányzott. Erre akarnak lehetőséget adni most. Az opció pazar, hiszen a Fiumei úti sírkert többszörösen több mint temető: Budapest egyik legnagyobb közparkja történelmi emlékhely, művészettörténeti, kulturális csomopónt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.