Joshi Bharat makacs zsírcsomója

Akkor egy ingyen jó tanács jobbra: a kormánypárti imidzsfelelősök valahogy intézzenek el egy villámhaknit Lázár Jánosnak a Fem3-on, nehogy már csak a hódmezővásárhelyi lányos anyák értesüljenek a „jó parti” kiben- és mibenlétéről.

Az egész ország megérdemli. A nevében valami fogamzásgátlóra vagy női vitaminra hajazó csatorna elszánt nézői meg pláne. Egy jó tíz perc mondjuk Paudits Béla meg a pszi sebész asszonyság között, és máris helyre van téve Pannónia, egyszersmind pozitív jövőkép is festődik a retinákra, mi ez, ha nem vizuális kokain?

Edina és Joshi
Edina és Joshi

Egy éve, a csatorna indulásakor írtunk már a Fem3-ról, gyalázó szavakkal illettük a tévéadóhoz méltatlanul béna honlapot, azóta – nyilván nem a mi hatásunkra – orvosolták a problémát, és momentán az akkor még mindenhol felbukkanó „Csajban nagy!” szlogent sem találjuk, úgyhogy nem is keressük tovább. Akire viszont intenzív kutatás nélkül is rábukkanunk az Fem3 kínálatában: Gombos Edina és Joshi Bharat. Egyikük sem tartozik a TV 2 vonzáskörzetében tébláboló kellemetlen arcok közé, különösebb kín nélkül nézhető és hallgatható műsorvezetők mindketten. Egyetlen könnycseppet sem ejtettünk az RTL Klub Mónika Show-ja kontrájaként elindított, Joshi Bharat nevével fémjelzett délutáni, nemritkán ütésváltásba torkolló beszélgetős programért annak megszűnésekor. De azért, hogy az agresszív és bicskanyitogatóan moralizáló Erdélyi Mónika lekerült a képernyőről, nem lehetünk elég hálásak ennek a joviálisnak, szelídnek tűnő pasasnak. Bár kérdés: meg kell-e köszönni, ha a beígért balegyenes helyett csak viszszakézből pofon érkezik. Nemcsak a tizenegyezer vesszőcsapás kibírhatatlan, a kétszáz botütés is.

Mindegy.

Az Edina & Joshi című program a délután tévéző nőket célozza meg, valószínűleg el is talál néhány ezret közülük, ami nem sok, de hazudni, azt nem kéne mégsem. „A mai húszévesek is megirigyelhetnék az alakját, a külsejét, a szépségét, a kisugárzását, nőiességét” – vezeti fel Gombos Edina a Medveczky Ilonával készült interjút. Minden tiszteletünk ellenére: ezt azért ne. Azt meg hagyjuk, hogy Medveczkyt fiatalosságának titkáról faggatni körülbelül annyira eredeti témafelvetés, mint évenkénti kötelező riportot forgatni a hosszú kemény tél alatt megsokasodó kátyúk megsokasodásáról. A nem túl régóta képernyőn lévő műsorból megtudható amúgy, hogy Paudits Béla úgy érzi, nincs már sok ideje az árnyékvilágban; hogy Joshi konkrétan megtiltotta Lakatos Yvette megasztárnak, hogy összeköltözzön a palijával, meg hogy Edina & Joshi az arctornával is kacérkodik.

És az sem marad rejtve a mindenre elszánt néző elől, hogy a stúdió a már említett pszi sebészet körében elkövetett műtétre is alkalmas. Érkezik Andrássy Jolán Éva, aki egy zsírcsomót szeretne eltüntetni Joshi Bharat kezéből. A „sebész” gyertyaláng segítségével fertőtleníti kezeit, aztán adjad neki! Őszinte meglepetésünkre a csomó megmarad, aztán megnyugszunk, hogy az energia dolgozik azért, 14 nap és eltűnik az izé. Ne legyünk igazságtalanok: akadnak közszolgálatinak is nevezhető tartalmak, például a munkanélküli anyáknak segíteni kívánó Repka Ágnes tanácsadó blogjáról készített vagy a gyermektervezéssel kapcsolatos anyag. De nem tudjuk elhessegetni az érzést, hogy az Edina & Joshi tulajdonképpen nem más, mint egy, a közepesnél kicsit gyengébb, semleges reggeli műsor – fényes délután. Nem sok minden derül ki belőle, de az legalább sehogy. A zsírcsomó sorsát azért figyelemmel kísérjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.