Ütős koncert lesz

Mindenki zenélhet a 12. Győri nemzetközi ütős fesztivál nyitónapján. A városlakók akár konyhai eszközökkel felszerelkezve is érkezhetnek a Széchenyi térre, ahol profi együttesekkel közösen komponálhatnak alkalmi muzsikát.

Győr ütőszenei hagyományaira hangolva rendezik meg a folyók városában a nemzetközi ütős fesztivált március 25-én és 26-án. Az esemény rangját jelzi, hogy az előző években olyan művészek zenéjére lüktetett a város, mint Billy Cobham vagy Ian Paice.

Az idei fesztivál rendezői az ínyencek és a nagy nevek iránt érdeklődők kottájából egyarántmerítettek, amikor a Londonban élő Dörnei Gábor és Horváth Kornél XXI. századi kamarazenét produkáló tHUNder duóját összehozták a világ egyik legismertebb dobosával, Mark Mondesirrel. A progresszív zene legendás csapatának, az Emerson, Lake and Palmernek a dobosa, Carl Palmer is a fesztivál vendége lesz, sodró, kortárs rockhangzást ígér. Nemcsak ritmuskavalkádot, látványshow-t is várhatnak az érdeklődők a spanyol PerKu-Va zenekartól.

A virtuóz magyar és a román cimbalmozás szépségeit hallhatják a zenekedvelők Balogh Kálmán és Lukács Miklós közös produkciójában. Először lép fel Győrben az izlandi Mezzoforte zenekar alapítója, Gunnlaugur „Gulli” Briem, aki a fesztivál díszvendége lesz.

A fesztivál a szakmai körökben is olyan népszerű, hogy maguk ajánlkoznak fellépésre az ismert ütősegyüttesek, szólisták a világ minden tájáról. Így kerül Magyarországra Szingapúr zenei nagykövete, Kenny Hogan Délkelet-Ázsia közkedvelt dobosa. Természetesen fellép a jelenlegi felállásában tizennégy éve működő Győri Ütősegyüttes, a Helyi Erő nevű győri formáció, valamint a japán doboshagyományokat követő Ataru Taiko zenekar is.

Infó

12. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál részletes program a fesztivalkozpontgyor.hu oldalon.

Top 5

1.  Chalaban

Marokkó Budapesten. Gödör Klub március 22-én 21 órakor. A belépés ingyenes!

2. Harcsa VeroniKa Quartet

a Budapest Jazz Clubban március 23-án 21 órakor.

3. Liszt: Dante-szimfónia / Don Sanche

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Szegedi Nemzeti Színház közös bemutatója, vezényel: Pál Tamás. Thália Színház 25-én 19 órakor.

4. Max raaBe & Palast Orchester

Az 1920–1930-as évek tánc és filmzenéi sajátosan. MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 26-án 20 órakor.

5. A Magyar Jazz Ünnepe

március 25–27., Budapest Jazz Club (Budapest VIII. ker., Múzeum utca 7.) Snétberger Ferenc, Egri János, Kozma Orsi, Bacsó Kristóf és még sokan mások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.