Csodás családi mulatság

Költő, animációsfilm-rendező, énekes és cimbalomművész hivatalos a Szépművészeti Múzeumba a hétvégén. A Láss csodát! című matinésorozat alapötlete, hogy családi délelőttökön boronálja össze egymással a művészeti ágakat.

Összjátékra törekszik a Láss csodát! című sorozat szerkesztője, Eszéki Erzsébet, ezért invitál a Szépművészetibe hétvégenként muzsikust, színházi embert, költőt, közönségnek pedig kisgyerekes családokat.

Így járt már matinéjukon regényíró színésznő, szárnykürtön játszó zeneszerző és reklámzenét író hegedűs. Arra voltak kíváncsiak a szervezők, hogyan hatnak a gyerekekre a jól ismert versek és mesék, ha szokatlan  eszköztárral „újrahangszerelik”, vagyis egy másik terület másfajta alkotója a saját nyelvén meséli el őket.

A gyerekek saját maguk hajlanak a festményfigurák pózaiba, és megpróbálják kitalálni, hogy a ma már jelmeznek tűnő öltözékük alapján vajon kik lehettek a lefestettek, mit csináltak akkor, amikor megörökítették őket.

A meghívott muzsikusok még azt a zenei stílust is a tippjeik alá festik, amelyiket a kor szalonjaiban vagy polgárházaiban előszeretettel hallgattak. Aztán kiderül az is, hogy a festményeknek lehet ritmusuk, meg az, hogy minden nézőgyereknél van legalább két hangszer, ha tud róla, ha nem. A tenyerei.

Legközelebb március 19-én, délelőtt 11-re várják a családokat aHősök terére. Ezúttal Szabó T. Anna költőt, M. Tóth Géza animációsfilm-rendezőt, Herczku Ágnes énekest és Lukács Miklós cimbalomművészt hívták matinévendégségbe. Ennek a foglalkozásnak a középpontjában a ritmus áll majd, az április 30-i családi délelőttön pedig minden a tréfáról meg a játékról szól majd. Utóbbit Ónodi Eszter színésznő, Lackfi János költő, valamint az ütőhangszereken játszó Dés András és a zongorista Szabó Dániel garantálja.

INFÓ

LÁSS CSODÁT! AEGON-MATINÉ A SZÉPMŰVÉSZETIBEN

Téma a ritmus, a zene, a kép, a vers, az élet ritmusa Közreműködik: Szabó T. Anna költő, M. Tóth Géza animációsfilm-rendező, Herczku Ágnes énekes, Lukács Miklós zenész (cimbalom).

TOP 5

1. A MAGYAR MESE ÜNNEPÉT

tartják március 19-én, délelőtt tíztől a Millenárisban.

2. CSIPKERÓZSIKA POFON ÉS ALVÁS

hirdeti zenés előadását a Concerto Budapest, Lakatos György fagottművész és Tenki Réka színész a Magyar Nemzeti Múzeumba március 20-án délelőtt 11-kor.

3. ALSZANAK A JÁTÉKOK

a címe a Pozsonyi Pagony március 20-i foglalkozásának.

4. VOLT EGYSZER EGY MARI NEVŰ SZEKRÉNY

a győri Vaskakas Bábszínház előadása március 20-án délelőtt 11-kor.

5. A JÁNOS VITÉZT

halmozottan hátrányos helyzetű cigány gyerekek illusztrálták, rajzaik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban láthatók március 30-ig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.