A vadon élő Kis Pálné

Tudták-e, hogy az ember életéből átlagosan három évet tartózkodik a WC-n, a zsiráfok pedig évente egyszer-kétszer szólalnak meg?

Tudták-e, hogy a házimacskák majdnem 11 ezer órát töltenek életükben dorombolással, az ember életéből átlagosan három évet tölt a WC-n, a zsiráfok évente egyszer-kétszer szólalnak meg, és az 1800-as évek előtt nem készítettek külön jobb- és ballábas cipőt? Hallottak-e arról, hogy szeles napokon nagyobb a méhcsípés esélye, és Abdul Kassam Ismael, Perzsia nagyvezírje házi könyvtárát mindenhovámagával vitte, s a 117 ezer kötetet 400, ábécésorrendben közlekedő teve hordozta? És azt tudták-e, hogy a Japánban forgalmazott Barbie babák abban különböznek a világ más pontjain árusított társaiktól, hogy nem látszik a foguk?

Március 9-én tartjuk a Haszontalan, de igaz tények világnapját, amelyet ezúton is üdvözlünk. Éljenek a haszontalan, de igaz tények, a feszt doromboló házimacskák, a néma zsiráfok, a fogatlan Barbie babák, éljen Abdul Kassam Ismael valamennyi tevéje. Valamint éljenek azok, akik a világhálót a fent citált furcsaságokkal árasztják el, mert felismerték, hogy menynyivel kellemesebb és megnyugtatóbb agyunkat haszontalan, de igaz tényekkel tömni, mint hasznosakkal, melyekről gyakorta kiderül, hogy nem is hasznosak, néha nem is igazak, vagy hasznosak és igazak, de és mi van akkor?...

Javaslom: ne csak a világhálót, a politikát és a közéletet is töltsük csordultig haszontalan, de igaz tényekkel. Megszűnne a vicsorgás, a bizonygatás, a hátsó gondolatok fürkészése. A különös igazságok hallatán biztosak lehetünk abban, hogy az csak az, ami. Nem több és nem kevesebb. Felállna mondjuk egy képviselő az ország házában, és azt mondaná: „Kis erek mentén láp sík ölén oda van a bánya rabja. Jaj Baranyában a vadon élő Kis Pálnét nem keresik.” Majd hozzátenné: kár az ellenkezőjét állítani, kedves képviselő társaim, mert ez a mondat visszafelé is ugyanaz. De azért biztosan felállna egy képviselő a túloldalon, és dafke elmondaná a mondat ellenkezőjét, aztán meglepődne, mert a végeredmény tényleg ugyanaz volna. És akkor végre jót röhögnénk mindannyian a politikusokon, magunkon és még szegény vadon élő Kis Pálnén is, akit nem keres senki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.