Ketten tizenötöt

A díszlet egy pár vállfa és ugyanennyi szék. A színészgárda két főből áll, az egyetlen kellék egy darab papír.

Ennél többre nincs is szükség, hiszen a Stones in his Pockets című előadás fő kifejezőeszköze maga a színészi játék.

Az ír kisfaluban kosztümös hollywoodi filmet forgatnak egy híres színésznővel a főszerepben. A statiszták maguk a falusiak, akik örömmel vállalják a feladatot a méltányos órabérért cserébe. Hirtelen sajnálatos esemény történik: egy helybéli öngyilkos lesz. A tragikomikus színdarab főként a vidéki élet egyszerűségét figurázza ki, de a humoros jelenetek mögött komoly üzenet húzódik: vajon lehetséges-e kitörni ebből a közegből és megvalósítani a nagy álmokat?

A darab tizenöt szereplőt vonultat fel két színész tolmácsolásában. A karakterek között nincsen jelmezváltás, a néző mégis tudja követni a cserét. A helyszínek szintén változatosak, ezeket általában mindössze a fények jelzik. A közönség is a történet részévé válik, hiszen minden statisztának meg kell felelnie a rendezőasszisztens elvárásainak.

Matt Devere és Mike Kelly ketten alkotnak egy társulatot, ők a Madhouse Company. Mindketten kötődnek a történet helyszínéül szolgáló Kerryhez, ezért a darab különösen közel áll a szívükhöz. A témában szintén otthonosan mozognak, mivel már több hollywoodi filmben is szerepeltek, például a Hellboy II. vagy a Boszorkányvadászat című produkciókban.

Infó

STONES IN HIS POCKETS

Angol nyelvű előadás a Merlin Színházban február 28-án este 7-kor Rendező: Magács László, szereplők: Matt Devere és Mike Kelly.

ANGOL ELŐADÁS

A Merlin Színház 2010 januárja óta minden hétfőn és szerdán angol nyelvű előadásoknak ad helyet az English Mondays & Wednesday programsorozat keretében. Célja a nyitás a nyugati, főként az angolszász kultúra felé. A One Set to Love egy romantikus komédia szintén a Madhouse Company előadásában, a Pornography a Scallabouche Company és az Arthur, Part One – The Legend Begins pedig a Merlin Színház tagjaival közös produkciójuk. Az előadásokat előszeretettel látogatják külföldiek és fiatalok, de a nyelvtudás nem feltétel, a megértést az esetek többségében felirat segíti.

Top 5

1. ANNA

Tolsztoj-variáció a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában február 28-án este 7-kor.

2. KEX ÉS TEA

Vendég: Spiró György a Marczibányi Téri Művelődési Központban március 1-jén este fél 7-kor.

3. AMERIKAI IMA

Földes László (Hobo) Jim Morrison-estje a debreceni Csokonai Színházban március 2-án este 7-kor.

4. 39 LÉPCSŐFOK

Buchan–Hitchcock–Barlow: 39 stepenica. A Pécsi Horvát Színház a Merlinben március 3-án este 7-kor.

5. ALBERT EINSTEIN PAPRIKÁSKRUMPLI

az RS9 Színházban március 4-én este 7-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.