Kistehén cigány úton

Kistehén ezúttal a dinamikus verziót választotta, alkalmazkodva a Romano Dromhoz.

Két,mindenféle kultúrára nyitott együttes játszik együtt február 18-án este a Gödörben. A Kistehén tánc- és a Romano Drom cigányzenekar négy év elteltével találkozik újra színpadon.

A két csapat 2007-benVirágok a réten címmel készített közös dalt, amely nem csupán Magyarországon, hanem külföldön is nagy sikert aratott, felkerült a neves brit világzenei lap, a Songlines Magazine Top of the World album kategória hivatalos listájára. A február 18-i koncerten szintén lesz együttzenélés, a Kistehén vezetője, Kollár Klemencz László pedig új közös dal születését is ígéri. Talán az utóbbi időben Angliában is dolgozó Kistehén ezt a számot is magával viszi Londonba az újabb nemzetközi siker nem titkolt reményében.

A több zenekari felállásban is koncertező (Dinamikus: extrovertált, erőteljesebb hangzású, Melanko: inkább a befelé forduló, lassúbb, mélyebb tartalmakat előadó; és egy új, a Minimál: három zenekari tag akusztikus előadása) Kistehén ezúttal a pörgős, dinamikus verziót választotta, alkalmazkodva az energikus cigányzenét játszó Romano Dromhoz.

Romano Drom, romani nyelven annyit tesz: „cigányok útja”. A szájhagyományokra épülő, anyanyelven énekelt dalokban a kanna és a kanál tradicionális játéka mellett megjelenik a gitár, a nagybőgő és a tangóharmonika, de a zenészek komoly szerepet szánnak a hangnak, azaz a szájbőgőzésnek és a pergetésnek is. Érzelmekkel, őszinteséggel és energiával teli zenéjükkel büszkén viszik tovább ősi oláh cigány hagyományaikat.

Péntek esti buli: a közönség együtt pöröghet a két zenekarral, majd megnézheti azt is, mi jelenik meg a frissen induló sajátos videoblogon, a Kistehén WebTv-n, amelynek szlogenje: „Csak az ember nem olvas.”

Infó

ROMANO DROM ÉS KISTEHÉN Gödör Klub, február 18., este 9. www.kistehen.eu

Top 5

1. REVANS

a Táncos február Tokajban programsorozat részeként február 18-án este 7-kor.

2. KOCSONYAFESZTIVÁL

Langaléta garabonciások, csepűrágók, vásári komédiások, iparművészek Miskolcon február 18–20. között.

3. VASÚTMODELLEZŐ KLUB

a győri Gyermekek Házában február 18-án, délután fél 4-től.

4. 6 + 1 NŐ

Ágens és társai a nők antológiáiról az Írók Boltjában február 19-én, este 6-kor.

5. ÉJSZAKAI TÚRA 

a díszkivilágításban úszó diósgyőri várban február 19-én este.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.