Hát, ööö ... Végül is sokan nézik

Esperanza elmegy Martinnal Andrea sírjához. Martin az irodába visszatérve találkozik Constanzával. Aki felelősségre vonja. Egy régi tartozás miatt Funes megzsarolja Lobót, követelve, hogy Esperanza a harmadik menetben veszítse el a mérkőzést.

Quique meghallja ezt, s szól Martinnak. Aki kényszeríti Lobót, hogy valljon be mindent Esperanzának. Constanza elkeseredik, úgy érzi, nem tudja megmenteni a házasságát. Quique vigasztalja őt, majd ráébrednek, hogy ők egymásba szerelmesek. Esperanza végül megnyeri a mérkőzést.

A magam részéről sokat aligha tudnék hozzáfűzni az iméntiekhez, hacsak annyit nem, hogy előzőleg Isabel is meghalt, továbbá Laura megszökött Jeronimóval, Alfredo buliján pedig Monita szenvedélyesen táncolt Lobóval, amit Martin nem vett jó néven. Olyannyira nem, hogy megkérte Quique-t, kövesse a párt és jelentsen neki, viszont Falucho és Miguel két exbűnözővel elrabolta Martint.

A rablók hárommillió pesót kértek, ráadásul Constanza rájött: Miguel benne van a buliban. Végül Lobo és Monita kimentette Martint, ám a váltságdíjat, amelyet Constanza elkért Alfredótól, Falucho és Miguel kaparintotta meg.Monitának más dolga is akadt: kihívta egy mérkőzésre Nagyegér Galarza, akinek félelmetesek az ütései. Monita szabadságot vett ki, hogy edzhessen Lobóval, közben Turca egy rockdobossal jár. Ezt Jose nehezen viseli, s bánatában iszik. Martin Lobóra féltékeny, ám megtudta Alfredótól, hogy az bekente a pénzt egy láthatatlan vegyszerrel, így aki hozzáér, annak lila lesz a keze. Martin kisvártatva döbbenten látta, hogy Constanza keze lila. Alfredo szintúgy szólni sem bírt: Miguel keze is lila...

Hogy mit szól ehhez Esperanza, az korántsem mellékes, ám igazságtalan lennék, ha ennyi drámai fordulat után nem helyezném kontextusába a kérdést. Itten a Te vagy az életem című szappanopera pillanatait igyekeztem felskiccelni becsületes tévékritikusként; népszerű műfajról van szó, nem mehetek el mellette szó nélkül. A citált szérián kívül egyébként is tucatnyi dél- és közép-amerikai „soap” fut a főbb tévéken és szatellitcsatornáikon, miközben még a méltatlanul háttérbe szorult Rabszolgasors is látható a kevéssé preferált Sorozat+ nevű adón. A legutóbbi adásban Isaura tizenkilencszer nézett szomorúan maga elé, miután olyat mondtak neki.

És ez így van rendjén. E formátum a zsigeri ösztönökre hat; vágyainkra, a bennünk lakó intrikusra apellál, s ha tudjuk is előre, mikor milyen csavar jön, legközelebb ugyanúgy odaülünk (jó, én már nem) a tévé elé, mert győz a kíváncsiság: miként reagál erre Esperanza, akinek Quique a barátja és a menedzsere, továbbá Miguel, akinek egyre lilább a keze.

Nem? De.

RTL: Te vagy az életem (argentin), A szerelem rabjai (argentin), Mindörökké szerelem (mexikói); TV2: Árva angyal (mexikói), Marina (mexikói–amerikai); MTV: India – Álmok útján (brazil–indiai); Duna TV: Második esély (amerikai–mexikói–kolumbiai); Cool: Rubí, az elbűvölő szörnyeteg (mexikói); Reflektor: Lalola (argentin); FEM3: Elbűvölő szerelem (mexikói); Story4: A szerelem nevében (mexikói); Story5: Vad angyal (argentin), Esmeralda (mexikói)...

Amúgy most jön csak az igazi balhé: Martin meglátta Constanzát Quique piros alsónadrágjában!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.